Меню Затваряне

Държави без виза за България

Пътуването е прекрасен начин да изживеем нови култури, да срещнем нови хора и да се насладим на красиви гледки. Когато планираме нашите пътувания, често се замисляме и за визовите изисквания. За щастие, за българските граждани има няколко държави, в които можем да пътуваме без да ни е необходима виза. В тази статия ще разгледаме някои от тези държави и ще открием какви са техните атракции и изисквания.

1. Сърбия

Сърбия е една от най-близките до България държави, която не изисква виза за български граждани. Тази близост прави Сърбия чест избор за уикенд почивка или кратък отпуск. Столицата Белград предлага богато историческо наследство, културни събития и отлични възможности за шопинг. В Сърбия може да посетите и други прекрасни градове като Ниш, Нови Сад и Суботица.

Държави без виза за България 1

2. Турция

Турция е още една държава, която не изисква виза за българските граждани. Това е страна с богата история, красиви плажове и вкусна кухня. Истанбул, разположен на границата между Европа и Азия, е градът, който трябва да посетите. Тук можете да се насладите на величието на Хагия София, да разгледате Топкапи двореца и да се потопите в атмосферата на Гранд базар.

3. Хърватия

Хърватия е известна със своите прекрасни плажове и кристално чисти води. За българските граждани не е необходима виза за посещение на тази прекрасна държава. Сплит и Дубровник са две от най-популярните дестинации в Хърватия. Можете да се насладите на средновековната архитектура, да се разхождате из улитките на стария град и да се потопите в богатата култура и история на тези градове.

4. Гърция

Гърция е страна, която привлича туристи с изключителната си красота и богата история. За щастие, българските граждани могат да посетят Гърция без виза. От античните руини на Атина до прекрасните плажове на Крит, Гърция предлага множество възможности за развлечения и отдих. Не пропускайте възможността да посетите Солун, втория по големина град в Гърция, който е известен със своите живописни улици и вкусна гръцка кухня.

5. Румъния

Румъния е държава, която граничи с България и не изисква виза за българските граждани. Тази държава притежава уникални природни красоти и богато културно наследство. Букурещ, столицата на Румъния, е град със съществен исторически и архитектурен интерес. За туристите, които обичат природата, Трансилвания е място, което трябва да посетят. Тук можете да намерите замъци, разположени сред планините, и да се насладите на красивите пейзажи.

В тази статия разгледахме някои от държавите, в които българските граждани могат да пътуват без виза. Сърбия, Турция, Хърватия, Гърция и Румъния предлагат различни атракции и възможности за развлечения.

Подобни дестинации

Резервация по телефона