Меню Затваряне

Самолетни билети до Будапеща

Самолетни билети до Будапеща | Населението на града е приблизително 2 млн. души, което е 1/5 от цялото население на Унгария. Буда скрива в сянката на дърветата си имперския дух и бласъка на реставрациите. Тук се намира Кралският дворец и Бадайската крепост. Обликът на Пеща се оформя от огромните сгради и големите кръстовища. Пеща се превръща в културен, икономически и политически център. По-отдалечено от историческия център на Будапеща са останките на римския град Аквинкум. Тук са се съхранили два амфитеатъра.

Евтини самолетни билети до Будапеща

Както широко е известно, унгарската столица е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, намиращи се на двата противоположни бряга на река Дунав. През 1873 г. те се обединяват в град Будапеща.

Самолетни билети до Будапеща
Самолетни билети до Будапеща

Няколко моста пресичат Дунав и съединяват Буда с Пеща.  В Дунав на територията на Будапеща има 7 острова, като най-известният от тях е Маргит. На острова има голяма ботаническа градина, останки от доминикански манастир, тук са изградени множество спортни площадки и басейни.

В Будапеща има 223 музея, като сред всички изпъква Националния исторически музей на Унгария. В града се провеждат много фестивали, като най-масовият е посветен на виното и се провежда през първата половина на септември.

Будапеща се счита за един от най-красивитите градове в света. Най-величествената сграда в града безспорно е Парламентът. Най-известен Будапеща обаче е със своите термални източници – в рамките на града те са около 130. Градът е един от най-богатите на термални и лечебни източници град в света. Именно затова евтини самолетни билети до УнгарияБудапеща се търсят много. Най-голямата термална баня в Будапеща – Сечени ежегодно привлича стотици туристи.

Транспортът в Будапеща е много добре развит. Любопитен е фактът, че метрополитенът в града е най-старият в Европа – първият лъч под кръстовището Андраши е изграден още през 1896 г. Друг любопитен факт – най-популярният вид транспорт в Будапеща са трамваите; трамвайните линии в града се считат за най-натоварените в света, а най-дългите трамваи в света са именно в Будапеща.

На около 20 км. извън града се намира пистата за Формула 1 „Хунгароринг“, изградена през 1986 г. За състезанията, провеждани ежегодно в средата на август, пристигат около 120 000 зрители. Тогава намирането на евтини самолетни билети до Будапеща е почти невъзможно, затова Myfly препоръчва – закупувайте билети по-отрано, за да птувате до унгарската столица на по-ниски цени.

от София до Будапеща / от Будапеща до София  – От варна до Будапеща / От Будапеща до Варна – От Бургас до Будапеща / от Будапеща до Бургас Търсачка за самолетни билети | Евтини самолетни билети райнер | Как да намерим евтини самолетни билети | Сайтове за самолетни билети за сащ | Евтини самолетни билети в последния момент | Евтини самолетни билети wizz air | Самолетни билети bulgaria Air

Самолетни билети София Будапеща

Ако търсите самолетни билети от София до Будапеща, има няколко авиокомпании, които предлагат директни и свързващи полети между двата града. Някои от авиокомпаниите, които извършват полети по този маршрут, включват:

Wizz Air – Wizz Air е бюджетна авиокомпания, която предлага директни полети между София и Будапеща. Те предлагат чести полети по този маршрут през цялата седмица.

Ryanair – Ryanair е друга бюджетна авиокомпания, която изпълнява полети между София и Будапеща. Предлагат директни полети няколко пъти седмично.

Lufthansa – Lufthansa е авиокомпания с пълен набор от услуги, която извършва свързващи полети между София и Будапеща с престой в Мюнхен или Франкфурт.

Austrian Airlines – Austrian Airlines изпълнява и свързващи полети между София и Будапеща с престой във Виена.

Turkish Airlines – Turkish Airlines изпълнява свързващи полети между София и Будапеща с престой в Истанбул.

Цените на самолетните билети между София и Будапеща могат да варират в зависимост от времето на годината, колко предварително резервирате билета си и коя авиокомпания избирате. Въпреки това бюджетните авиокомпании като Wizz Air и Ryanair често предлагат най-евтините тарифи.

Промоции на самолетни билети евтини полети до Будапеща-Унгария.

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

Търсачка за евтини самолетни билети
Самолетни билети София Будапеща

най евтините самолетни билети до Будапеща
Полети от София, България до Будапеща, Унгария

Разписание на полетите София Будапеща

Разписанието на полетите между София и Будапеща може да варира в зависимост от авиокомпанията и сезона. Ето обаче някои общи насоки за разписанието на полетите между София и Будапеща:

Wizz Air: Wizz Air извършва полети между София и Будапеща няколко пъти седмично, с излитания обикновено сутрин, следобед и вечер. Точният график може да варира в зависимост от деня от седмицата и сезона.

Ryanair: Ryanair извършва полети между София и Будапеща няколко пъти седмично, като излитанията обикновено са следобед или вечер. Отново точният график може да варира в зависимост от деня от седмицата и сезона.

Lufthansa: Lufthansa изпълнява свързващи полети между София и Будапеща с престой в Мюнхен или Франкфурт. Графиците на полетите могат да варират в зависимост от деня от седмицата и сезона, но полетите обикновено се предлагат през целия ден.

Austrian Airlines: Austrian Airlines изпълнява и свързващи полети между София и Будапеща с престой във Виена. Графиците на полетите могат да варират в зависимост от деня от седмицата и сезона, но полетите обикновено се предлагат през целия ден.

Turkish Airlines: Turkish Airlines изпълнява свързващи полети между София и Будапеща с престой в Истанбул. Графиците на полетите могат да варират в зависимост от деня от седмицата и сезона, но полетите обикновено се предлагат през целия ден.

За да получите най-актуалните и точни графици на полети, най-добре е да проверите уебсайтовете на отделните авиокомпании или да използвате търсачка за полети, която ви позволява да сравнявате графици и цени на различни авиокомпании.

Подобни дестинации

Резервация по телефона