Меню Затваряне

Евтини полети до Букурещ

Евтини полети до Букурещ Румъния | Столицата на Румъния Букурещ е най-големият град и основният културен, промишлен и финансов център на страната. Населението му е около 1 880 000 души (2011) или 9 % от цялото население на страната.

Съществуват няколко версии за произхода на наименованието на града, като най-вероятната е, че “Букурещ” произлиза от думата “bucurie”, което означава „радост“.

Евтини самолетни билети до Букурещ Румъния

Има директни полети от София до Букурещ. Има няколко авиокомпании, които извършват полети между тези две дестинации, включително Ryanair, Wizz Air, TAROM и Bulgaria Air.

София Букурещ директни полети

Ryanair предлага директни полети от София до Букурещ два пъти седмично, в понеделник и петък. Времето за полет е приблизително 1 час и 15 минути.

Wizz Air извършва директни полети от София до Букурещ няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 1 час и 5 минути.

TAROM предлага директни полети от София до Букурещ два пъти на ден, като разписанието на полетите варира в зависимост от деня от седмицата. Времето за полет е приблизително 1 час и 5 минути.

България Ер предлага и директни полети от София до Букурещ няколко пъти седмично, като разписанията на полетите варират според сезона. Времето за полет е приблизително 1 час и 5 минути.

Важно е да се отбележи, че разписанията на полетите и наличността може да варират в зависимост от сезона и авиокомпанията. Препоръчително е да се консултирате директно с авиокомпанията за най-актуалната информация и да резервирате полетите си предварително, за да гарантирате наличност и най-добрите цени.

Румънската столицата е известна като „Малкият Париж“ заради приликата с френската столица: характерната архитектура в града от 19 век, протичаща през града река и Триумфалната арка. Но това далеч не е всичко, с което Букурещ привлича туристите. Богатата история на града е оставила трайна следа в Стария град с неговите тесни улички, църкви и исторически паметници.

Евтини полети до Букурещ

Днес Букурещ е интересен микс от старини постройки и нови стъклени сгради. Сърцето на Букурещ е историческият район Липскани, днес е най-престижния квартал на Букурещ.

Тук има останки от крепостта на легендарния румънски княз Влад Цепеш, а църквата в района се счита за най-старата сграда в Букурещ. Наблизо е разположен Националния музей на историята на румънците. В близост до музея се намира най-внушителната сграда в страната – ръмънския парламент, който е втората най-голяма (след Пентагона в САЩ ) административна града в света.

Сградата е изградена от материали, произведени в Румъния. Интересен е фактът, че за да изградят Парламента, който се състои от 6 000 стаи, се наложило да унищожат част от историческия център на румънската столица. Също в този район се намира известният Площад на революцията.

Освен че е познат като мястото на последните минути от властването на бившия комунистическия държавник на Румъния Николае Чаушеску, на Площада има много исторически паметници. Тук се намира Кралският дворец, служащ в миналото като резиденция на румънските монарси, Националният музей на изкуствата на Румъния и др.

Северните райони на Букурещ се отличават от другите с многобройните си паркове. Друго интересно място – кварталът Примавери в миналото е известен като „закрита“ зона, тъй като достъп до него имали само държавниците в социалистическа Румъния. Тук се намирала и резиденцията на Николае Чаушеску.

Летища в Румъния -Евтини самолетни полети до Букурещ

Румъния има няколко летища в цялата страна, които обслужват вътрешни и международни полети. Ето някои от основните летища в Румъния:

Международно летище Анри Коанда (OTP) – разположено в Букурещ, това е най-натовареното летище в Румъния и основният център за TAROM, националния превозвач на страната.

Международно летище Аурел Влайку (BBU) – също разположено в Букурещ, това летище обслужва предимно нискотарифни авиокомпании и чартърни полети.

Международно летище Клуж-Напока (CLJ) – разположено в Клуж-Напока, това летище е второто най-натоварено в Румъния и служи като център за Wizz Air.

Международно летище Траян Вуя в Тимишоара (TSR) – разположено в Тимишоара, това летище служи като център за Ryanair и Wizz Air.

Международно летище Яш (IAS) – разположено в Яш, това летище обслужва предимно вътрешни и регионални полети.

Международно летище Сибиу (SBZ) – разположено в Сибиу, това летище обслужва предимно сезонни и чартърни полети.

Международно летище Михаил Когълничану в Констанца (CND) – разположено в Констанца, това летище обслужва предимно сезонни и чартърни полети.

Това са само няколко от основните летища в Румъния. Има и няколко по-малки летища в цялата страна, които обслужват регионални и вътрешни полети.

В Букурещ има много музеи. А в покрайнините на града туристите могат да видят множество интересни манастири, дворци и гроба на граф Дракула.

Автобусни превози за София Румъния

Има няколко автобусни компании, които извършват услуги между София, България и различни градове в Румъния. Някои от популярните автобусни компании са:

Flixbus – Flixbus обслужва автобусни линии между София и Букурещ, Брашов, Клуж-Напока и Тимишоара.

Арда Тур – Арда Тур извършва автобусни услуги между София и Букурещ, Крайова, Питещи и други градове в Румъния.

Autogari – Autogari е румънска автобусна компания, която извършва автобусни услуги между София и Букурещ, Брашов, Клуж-Напока, Сибиу и други градове в Румъния.

Юнион Ивкони – Юнион Ивкони е българска автобусна компания, която извършва автобусни превози между София и Букурещ.

Карат-С – Карат-С е българска автобусна компания, която извършва автобусни превози между София и Букурещ, Брашов и други градове в Румъния.

Препоръчително е да се консултирате директно с автобусната компания за разписания, цени и наличност. Графиците и маршрутите на автобусите могат да варират в зависимост от сезона и деня от седмицата. Също така е важно да се отбележи, че някои маршрути може да изискват прекачване в друг град, така че е важно да проверите внимателно подробностите за всеки маршрут.

София румъния км | Летища в румъния карта | Полети до румъния

Евтини самолетни полети до Букурещ

Най-благоприятното време за посещение в Букурещ е пролетта и есента. Това обаче е важно за туристите. В Букурещ често пътуват хора от деловите среди. Въпреки че до Букурещ се стига за 4-5 часа с кола от София, бизнесмените избират бързината и удобството на въздушния транспорт. Освен това Букурещ е трансферен хъб. Затова не е учудващо, че търсенето на евтини самолетни билети до Букурещ-Румъния е голямо.

Подобни дестинации

Резервация по телефона