{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Атина

Атина е столицата и древно гръцката столица. С над 600 000 жители в рамките на своите градски граници, Атина тези дни е сблъсък на великолепно минало и модерна изтънченост. Градът е известен с историческия си център, първокласните музеи и апетитната си кухня. Туристическите атракции включват древния Акропол, Партенона и оживения квартал Плака.

unnamed file 19 - Атина

unnamed file 20 - Атинаunnamed file 21 - Атинаunnamed file 22 - Атинаunnamed file 23 - Атинаunnamed file 24 - Атинаunnamed file 25 - Атина

Резервирайте Евтини полети до Атина

За Атина

Евтини полети до Атина са на разположение за ограничен период от време, така че се пригответе да бъдете изумени от този емблематичен метрополис! Athens е дом на международното летище на Атина (ATH), разположен на 40 минути с кола от центъра на града.

Защо да посетите Атина
Атина-древни руиниДревнигръцки руини
Атина е световно известна със своите древни руини, които често са на фона на картини, филми и пощенски картички. Акрополът и храмовете на Посейдон са абсолютно уникални и невероятни.

Атина-храни-dolmadesИзвестни Гръцка Кухня
Ще се лигавите над обичаните ястия като „мусака“ и „souvlaki“, които се сервират навсякъде из града в стилни, старомоден кафенета и ресторанти.

Атина-народа-средиземноморска гръцка народ
Гостоприемството на жителите на Атина е нещо много специално. Не се изненадвайте, тъй като те ви канят в домовете си или предлагат да ви разведа наоколо.

Обща информация
Основни подробности, които трябва да знаете преди пътуването

Държава Гърция
Валута Евро (EUR)
Език гръцки
Международно летище „Атлаш“ (ATH)
Егейски Авиолинии
Часови пояс GMT+2
Пътнически адаптер тип C &f
Най-доброто време да посетите Атина Най-доброто време за посещение на Атина ще трябва да бъде през пролетта и началото на лятото (май – средата на юни). Късното лято в Атина може да стане изключително горещо и неудобно, и тъй като това е основният туристически период, вие със сигурност ще срещнете дълги опашки и пренаселени атракции навсякъде. Друг голям момент за посещение е през есента (октомври – средата на ноември), тъй като е по-малко пренаселено и тогава. За щастие Атина никога не изпитва лошо време (средният зимен ден е 14°C!), така че ще бъдете напълно добре да резервирате почивката си през студения сезон. През тези периоди, достъпни полети и настаняване до Атина са по-лесно достъпни, и вие сте гарантирани добри сделки.

 

Времето & климат в Атина
Средна температура (°C) & нива на валежите (mm) на месец

Месец януари мар apr май юни юли август август ноем.
Ниска температура C 7°C 7°C 12°C 16°C 21°C 24°C 24°C 20°C 15°C 11°C
Висока температура C 13°C 14°C 17°C 21°C 26°C 31°C 34°C 34°C 29°C 24°C 14°C
Валежи (mm) 50 46 45 28 17 9 8 5 22 42 69 73
Преглед
Здраве &a
Къде да отседнем?
Придвижване
Атина може да е най-известна със своите зашеметяващи древни руини като Акропола и Храмът на Посейдон, но това е много повече от просто историческо място. Атина предлага чудесно време, пазаруване, стилни заведения за хранене и барове, както и топло гостоприемство.

Атина е един от най-старите градове в света и има история, която се връща повече от 3400 години. Градът се е развил с времето и всички около своите древни структури ще намерите модерни небостъргачи и новогодишните холистични ресторанти и кафенета навсякъде. Вие никога няма да се източи от неща, за да видите и ястия, за да опитате в Атина!

Когато посетите, не забравяйте да си опаковате най-удобните обувки, тъй като ще ви трябват за дългите дни в Атина. Вечерята често е в 22:00 часа, последвана от една нощ в града на улица Лукяни в района колонаки.

Направете сравнение на няколко авиокомпании и резервирайте евтините си полети до Athens онлайн в Travelstart!

Атина е един от най-посещаваните градове в света и поради тази причина сигурността е превърната в основен приоритет от длъжностни лица. Както можете да си представите, тъй като тя се занимава много през летния сезон, и е важно да се внимава за дребни престъпници, тъй като те могат да се целят портфейлите си или скъпи камери. Една от областите, за които трябва да се знае, е площад „Омония“, тъй като там има някои бездомни хора, които са били известни да се молят за пари и храна.

Винаги е важно вашите ваксини да са актуални, когато пътувате. При посещение в Атина се препоръчва да се ваксинира теза хепатит А, ако мислиш, че ще ядеш екзотична храна и след това и за бяс, ако имаш намерение да прекараш известно време правейки приключенски дейности.

Атина е огромен град и може да се получи малко шум понякога, особено след дълъг ден на разглеждане на забележителности. Поради тази причина може да искате да изберете по-тиха зона като Плака. Плака е все още много туристически район, но е много по-спокоен и спокоен в сравнение с центъра на Атина. Друг вариант е Syntagma, който предлага подобен начин. И двете от тези области са безопасни, в непосредствена близост до всички основни забележителности и в близост до кафенета и ресторанти, които ви примамват в с техните вкусни аромати.

Атина има фантастична система за обществен транспорт, която е достъпна и лесна за навигация. Можете да си купите един билет (за един ден, три дни или една седмица, в зависимост от) и да използвате това за всички възможности за обществен транспорт, с изключение на летищните трансфери.

Има доста възможности да се използва, за да се наоколо в Атина. Има автобуси, тролейбуси, трамваи, метрото и надземна таблиза.

Препоръчваме ви да използвате метрото, за да пътувате в града, тъй като инструкциите са лесни за разбиране и всички знаци са ясно маркирани и на английски език. За по-живописен, не-rush маршрут, използвайте трамвая, за да се насладите на забележителностите.

Call Now ButtonРезервация по телефона!