{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Базел

Разположен в северната част на Швейцария, граничещ с река Рейн, Базел служи като врата на града до съседните страни на Франция и Германия. Градът е известен със своите световноизвестни музеи и художествени галерии, включително Музея кунстмуум и Фондацията Бейер. От епохата на Възраждането този град е разцъфнал в икономически и туристически център.

Базел

.jpg - Базел1 - Базел2 - Базел3 - Базел4 - Базел5 - Базел6 - Базел

 

Резервирайте Евтини полети до Базел

За Базел

Евтини полети до Базел сега са на разположение само за ограничен период от време, така че резервирате полета си днес и да се опита на историческата харизма и оживена култура този град може да предложи! Basel се намира в Базел, където се намира международното летище EuroAirport-Basel-Basel-Freiburg ,което е на 15 минути с кола от центъра на града.

Защо да посетите Базел
Асортимент от музеиСортимент от музеи
Показването на произведения на стари и нови таланти, безброй музеи и галерии ще зарадва тотву в историята. Kunstmuseum е домакин на колекция от шедьоври от 19 век, а музеят „Хартиена мелница“ предлага интерактивен дисплей на историята на печат.

Гранд архитектура и дизайнГранд архитектура и дизайн
Любителите на изкуството и дизайна ще бъдат оставени да загазят в невероятните сгради, изобразяващи елементи от ренесансовата и готическа архитектура, най-добре виждани в Rathaus и Мюнстер, разположен в стария град.

пазаруване и пазариПазаруване и пазари
От Claraplatz до Marktplatz се намират най-добрите органични храни, сладкари и местни специалитети. Закътани в улички ще намерите оригинални, занаятчийски продукти и запомнящи се сувенири, които да вземете вкъщи.

Обща информация
Основни подробности, които трябва да знаете преди пътуването

Държава Швейцария
Валута Швейцарски Франк (CHF)
Езикнемски (повечето хора говорят френски, италиански и английски)
Международно летище „Юнайтед“ (BSL)
Авиокомпания Швейцария Международни Въздушни Линии
Часови пояс GMT + 01:00
Пътнически адаптер тип J
Най-доброто време да посетите Базел Базел е град с много дейности, които се предлагат, без значение колко време на годината посещавате! Лятото, което се случва между юни и септември, често е зает сезон с туристи, които се възползват от красивото време. Коледният сезон, от декември до януари, вижда температурите да паднат под 0, което го прави идеален за каране на ски и сноуборд в близките курорти. Ако сте в Базел в началото на календара на Адвент (отбелязвайки началото на Великден) можете да станете свидетели на традиционния Fasnacht Фестивал, оприличен на Карнавал в Рио, където улиците са украсени с паради и ослепителни костюми.
Времето & в климата в Базел
Средна температура (°C) & дъжд (mm) на месец

Месец януари мар apr май юни юли август август ноем.
Ниска температура C -1°C 0°C 2°C 5°C 8°C 12°C 13°C 13°C 10°C 6°C 2°C -1°C
Висока температура C 4°C 6°C 14°C 14°C 19°C 22°C 25°C 24°C 21°C 15°C 9°C 5°C
Валежи (mm) 50 48 48 61 77 89 78 99 62 50 66 50

 

Базел понякога е пренебрегван в полза на по-популярните градове, но този град, в околностите на Швейцария, Германия и Франция, е дом на оживен европейски нощен живот, поразителна архитектура и местни атракции, които ще ви държат зает с дни! Докато средновековната история на града все още е очевидна във фасадите на сградите, които населяват центъра, този високолетящ анклав, разположен на прага на швейцарската планина Юра планина, е домакин на редица модерни музеи и художествени галерии срещу завидна фона на панорамни планински гледки.

Историческият център на града е атракция в себе си и ще получите тласък на опознаването на старинните калдъръмени улички пеша. Първата ви пешеходна обиколка трябва да ви отведе от Marktplatz до Munterplatz – централния площад, където се намира известната катедрала на Базел. Катедралата е отворена за обществеността и е идеалното място да поразите апетита си за по-нататъшно културно сетивно претоварване. Централният пазар (Marktplatz) е чудесно място да си купите свежи цветя и да опитате местни деликатеси.

Рейн минава през Базел и разделя Швейцария от Франция и Германия. Ако се чувствате приключенски, можете да посетите и трите страни за един ден! Ако сте на посещение през лятото, защо не се потопите в известния Рейн!

Направете сравнение на няколко авиокомпании и резервирайте евтините си полети до Basel онлайн в Travelstart!

Швейцария се счита за изключително безопасна и мирна страна и град Базел не е изключение. Останете бдителни за лични вещи по всяко време, особено в претъпкани райони и по време на фестивали, когато джобовете за вземане са на път за лесни цели.

Това ви харесва, но все още не сте напълно сигурни? Самостоятелно пътуващи те не се страхуват да се разхождат е и ако се сблъскате с проблеми, местните жители с радост ще се опитат да ви помогнат.

Швейцария обикновено е доста скъпа страна за посещение, така че освен ако нямате средства за разпръснати на луксозни хотели, по-евтини опции под формата на хостели, къмпинг и апартамент под наем са на стойност проучване.

Повечето хотели и хижи са разположени от двете страни на река Рейн. Можете да намерите и някои основни хотели по протежение на улица Riehenring Road и на пешеходно разстояние от катедралата на Мюнстер в Гросбазел. Старият град има старо-школа чар за него, съчетанс модерни сгради и модерни бутикови магазини.

Много хостели и средно ареали хотели са предавания на предишната си слава, които се придържат към стария си стил, гръндж усещане с по-добър, луксозен обрат. Хостелите струват някъде между 30-80 CHF.

Имайте предвид, че местата в покрайнините на центъра на града са по-достъпни. Също така, ако планирате да посетите по време на някой от най-големите фестивали, е разумно да резервирате настаняване няколко месеца предварително.

Basel има процъфтяваща кафе култура и ще бъдете сигурни, че ще опитате някои от местните сладкари, докато се разхождате наоколо. Въпреки че в града има впечатляващ набор от заведения за хранене, хранене навън може да бъде скъпо, така че е препоръчително да се приготвят ястия в хостела или да се хранят на местните пазари. Не всички заведения приемат кредитни карти, така че не забравяйте да проверите преди да поръчате.
С толкова много транспортни опции на една ръка разстояние, Базел е един от най-лесните градове, за да се придвижвате. Разходката е стандартният начин за пътуване за местните жители и туристите. Търговските улици в стария град са затворени за автомобилен трафик, така че наистина можете да разгледате калдъръмените улички и кривите улички в свободното си време.

Basel е град, подходящ за велосипеди с определени велосипедни алеи и маршрути за пътуване. Внимавайте за трамваите – те са склонни да имат право на път!

Градът разполага с широка мрежа от трамваи и автобуси, които са сравнително евтини, много удобни и чисти. Билетите могат да бъдат закупени на спирки и могат да бъдат платени с швейцарски франкове или евро. Всички хотели и хостели в Базел издават гости с безплатен „пропуск за мобилност“, което ви позволява да пътувате без ограничение в рамките на града.

Друг начин да видите града е от вътрешността на Fähri, малък ферибот, превозващ пътници между двете брегове на река Рейн.

Call Now ButtonРезервация по телефона!