{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини полети

Евтини полети на ниско тарифни и редовни авиолинии Онлайн резервация на евтини полети от и до София Може би никъде по света не може да се усети духа на историята така, както в Атина. Столицата на Гърция подражава с невероятното количество древни и значими паметници. В Атина са се запазили не само великолепни останки от древна Гърция; тук цари атмосфера на непрекъснат празник и блаженото " нищонеправене", прави този град уникален и различен от всички други по света. От основаването на града негов покровител е богинята Атина, която дава и името на града.

Евтини полети

evtini poleti - Евтини полети

В продължение на няколко века Атина е сред най-важните градове на Гърция. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. По последни данни населението на Атина е около 3 130 841 души (2001). Градът е важен политически, културен, икономически и транспортен център на Гърция.

evtini poleti 1 - Евтини полети

 

Климатът на Атина е средиземноморски и средната годишна температура в града е около 18-19 градуса по Целзий. Летните месеци обаче могат да са доста горещи, затова препоръчителни месеци за туризъм са май, юни, септември и октомври. Тъй като Атина е една от най-препоръчителните дестинации за туристите и споменатите климатични особености карат хората да закупуват самолетни билето до Атина по-отрано, ако искат цената на билета до гръцката столица да е на поносима цена.

evtini poleti 2 - Евтини полети

В Атина има толкова много забележителности, че може да стигнат за няколко средиземноморски страни.  Минимумът, който трябва да посетите е хълмът Ликавит, от който да се насладите на панорамата на града и да посетите на най-малко някои от неговите 250 музеи. Атина е дом на над 148 театри, повече от всеки друг град в света, включително древния Herodes Atticus Theater, в който се провежда Атинският Фестивал от май до октомври всяка година. В Атина се провеждат многобройни музикални и театрални фестивали. Планетариумът в Атина е един от най-добре оборудваните цифрови планетариуми в света. Руините около и на Акропола привличат над 10 милиона посетители на година, затова своевременно трябва да потърсите евтини самолетни билети до Атина.

Къде да можете да отседнете в Атина? – В разнообразните хотели в центъра на гръцката столица има „екскурзионни“  тризвездни хотели, но има и зашеметяващи хотели за бизнес средите. Ако желаете по-голямо спокойствие от „градския шум“, можете да отседнете в някой от хотелите в градчето Пирея, което днес е част от град Атина.

evtini poleti 3 - Евтини полети

Първоначалният облик на града се формира от монументалните сгради около двореца на краля, построени от проспериращи търговци и занаятчии. Европейската икономическа общност (предшественик на ЕС) и НАТО, централите на които се установяват тук през 1958 и 1967 г. съответно, провокира бързото строителство на многоетажни сгради в града. И богат в миналото търговски град, Брюксел се превърна в административната столица на Европа.  Официалните езици в Брюксел са два — нидерландски и френски.  Брюксел е седалище на множество международни организации. Тук са разположени главните институции на Европейския съюз: Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз, Европейския парламент и щабквартирите на НАТО и на Западноевропейския съюз. Поради това една четвърт от населението (27,1%) на града се явяват чужденци. Предвид този факт евтините самолетни билети до Брюксел бързо се изчерпват.

evtini poleti 4 - Евтини полети

Днес туристът в Брюксел се чувства в града много удобно: английският език е широко разпространен, градът е пълен с демократичните кафенета и шикозни ресторанти. Удобната локация на града е сериозна предпоставка до Броксел да се предлагат евтини самолетни билети, защото именно тази локация дава възможност за бързо придвижване до Франция, Германия, Холандия, Люксембург и Англия.

Брюксел се нарежда на второ място за паркова зона на глава от населението в света (след Вашингтон). Белгийската столица впечатлява и с архитектурния ансамбъл на Гранд Плас, старите тесни улички, шоколадови бутици в галериите на ул Роял Хуберт. Тук срещаме изненадваща комбинация от барок, готика и модернизъм, отразяващи, може би, един от основните принципи на съвременна Европа – постоянен напредък с внимателно опазване на историческото наследство.

evtini poleti 5 - Евтини полети

В Брюксел има над 40 музея, най-известни сред които са Музеят на Модерното изкуство и Кралският музей за изящни изкуства на Белгия. Последният разполага с богата колекция от различни художници, включително фламандски художници като Брьогел, Рогир ван дер Вейден, Робърт Кампин, Антонис ван Дайк и Якоб Йорданс. Други музеи са музеят на Магрит, който съдържа най-голямата колекция в света на творчеството на сюрреалиста Рене Магрит и Белгийският музей на комиксите.

Брюксел има единна транспортна система, състояща се от автобусни и трамвайни маршрути, както и метрото. Билетите са общи за всички видове транспорт, което е голямо улеснение за туристите.

В столицата на Белгия има много ирландски пъбове, много е популярна азиатската кухня: има много виетнамски, китайски и индийски ресторанти. Брюксел е известен с предлагането на голямо разнообразие на шоколадовите изделия. Най-популярният десерт – „Брюкселски топки“ се предлага с 65 вида пълнежи. Брюксел не е предпочитан град за шопинг маниаците, но тази дестинация остава една от най-търсените сред туристите. Ето защо онези, които имат намерение да посетят града, е хубаво да потърсят по-отрано евтини самолетни билети.

Виена определено е един от най-старите градове не само в Европа, но и в целия свят. Историята на самата Виена като населено място започва в средата на 1 век с началото на строителството на територията на днешния стар град от римски легион. След римляните през града минават орди от варвари, едни от най-страшните такива са монголските орди, но именно тук е спряна инвазията на османските турци към Европа.

Днес Виена е главен град на Австрия с население от 1,7 милиона жители (2,2 милиона с предградията). Разположена е в югоизточната част на Централна Европа, близо до Чехия, Словакия и Унгария, което прави града често избираема дестинация, възползвайки се от евтини самолетни билети, където може да се направи бърза и лесна връзка до съседни държави. През 2001 г. градският център справедливо е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, защото това е градът на валсовете, изкуството, галериите, музеите и финните паркови ансамбли. Но в същото време, градът е абсолютно имперски по дух, Виена е столицата на най-многонационална европейска империя. Градът е запазил много функции, присъщи на столиците на големи публични субекти. С величествените храмове, луксозната резиденция на кралското семейство, театрите, оперните зали, широките площади и булеварди, Виена се счита за една от най-красивите и интересни столици в света и често могат да се намерят евтини самолетни билети до тук.

Австрийската столица е разделена на 23 части. Всяка градска зона има име и определен пореден номер. Район №1, известен още като Вътрешен град – историческият център и място за туристическа атракция. Районите от 2-ри до 9-ти са в непосредствена близост до Главния и се считат за съвременен център на Виена. И тук има множество забележителности, като цената на хотелските стаи в тези райони са много по-ниски, отколкото в Първи район.

Транспортната система на град Виена се състои от автобуси, трамваи, метро (U-Bahn) и крайградски влакове (S-Bahn). За по-лесно придвижване във Виена е по-добре да си купите карта за транспорт: това ще намали значително цената на пътуването. Ако оставате във Виена само няколко дни, по-изгодни са еднократните билети, които могат да бъдат закупени в станциите на метрото или в будките за вестници (Tabak-Trafik).

Коли под наем във Виена можете да наемете лесно – офиси на фирми, предлагащи тази услуга има край на града, на летището и жп гарите и в някои хотели. Цената на наем – от 50 евро на вечер, но детските седалки се заплащат допълнително.

Някои австрийски пътища са платени. Винетки може да се закупят в бензиностанции или в специални павилиони. Винетките са за: 10 дни, 2 месеца или 1 година. В по-старите квартали (№1-9 и номер 20) паркирането е само платно, като можете да оставите колата само за кратко време.

Безплатна безжична връзка чрез интернет (Wi-Fi) на практика имат всички хотели, големи магазини, кафенета, ресторанти, музеи, а дори и катедрали. В допълнение, във Виена са изключително популярни интернет кафенетата.

Виена е една от столиците, често посещаема от шопинг маниаците. Много от тях закупуват много отрано евтини самолетни билети до Виена, за да се възползват от намаленията, особено предколедните. Други просто отиват да се насладят на виенската кухня или да посетят известните в цял свят виенски сладкарници и кафенета. А трети се възползват от предварително закупени евтини самолетни билети до Виена, за да посетят музеи, опери, дворци и катедрали.

Лондон е удивителен и необикновен град, той е  сърцето на Великобритания и безспорен лидер по брой на населението (столицата на Обединеното кралство е дом на 8,6 милиона души). Това е не само един от любимите градове на туристите, но и град с глобално значение, финансов център, който диктува законите на икономиката, политиката, бизнеса, културата и дори модата. Ето защо за тази дестинация могат да се намерят евтини самолетни билети. Лондон е градът, в който има най-много милиардери. По отношение на БВП на глава от населението Лондон заема водеща позиция в Европа и за сравнение икономиката на Лондон е приблизително със същия размер като тази на Швеция или Иран. В същото време Лондон генерира приблизително 22 на сто от БВП на Великобритания. Икономиката на Лондон е доминирана от сектора на услугите , особено на финансовите услуги и свързаните с тях професионални услуги , които имат силни връзки с икономиката в други части на Обединеното кралство и на международно ниво.

40% от Лондон е зает от зелени площи и това е равно на 3 пъти колкото целия Манхатън, или на 173 кв. км., което неминуемо привлича туристите. Лондон е известен в цял свят със своите забележителности , затова самолетни билети до Лондон могат да се закупят от много точки по света. Лондонската кула и Тауър Бридж – са най-популярните забележителности на града и неговите символи. Те не биха могли да разкажат по-добре за историята на Лондон. Едва ли има турист, който да не е чувал за Биг Бен – трета по височина часовникова кула в света. „Биг Бен“ – идва от името на най-голямата камбана на часовника на Уестминстърския дворец, която тежи 13 тона. Удивително красива и чаровна със своето величие е църквата на Уестминстърското абатство, построена в готически стил и се намира в местността Уестминстър, в Лондон. В храма можете да видите гроба на най-известните хора на Англия: крале, генерали, художници. В същия район е Бъкингамския дворец – резиденцията на британските монарси. Там се провеждат най-важните приеми, официални церемонии и празненства. Всяка година резиденцията се посещава от около 50 000 гости, поканени за кралски церемонии и приеми. Около Бъкингамския дворец се простира най-голямата частна градина в Лондон. Основният музей на Обединеното кралство и един от най-големите музеи в света – Британския музей, който се намира също в Лондон.

В Лондон е най-голямата в света мрежа от компании за отдаване на коли под наем: Hertz, Avis, Dollar, Sixt, Europcar. Техните офиси са разположени на летища и в центъра на града. Цената на наема, в сравнение с всички други разходи за колата, е от най-ниските – от 10 GBP (с подписване на договор за период от 7 дни). Заради необичайното за нашите водачи движение от ляво на пътя, трябва да помислите за допълнителна застраховка (7 GBP на ден).

Безплатният интернет достъп в Лондон не е никак широко разпространен. При ползването му в  хотела при напускане може да Ви поискат плащане за услугата. Много заведения, ресторанти и кафенета дават парола, за да ползвате безплатен интернет, но обществените мрежи изискват регистрация на мобилен номер, задължително британски.Според опита на туристи, най-лесният начин да се свържете към Wi-Fi мрежа е като опитате да направите това в пъбовете Wetherspoon`s или Fuller, в „Макдоналдс“ и „Старбъкс“, във веригата за кафе Costa.

Британската столица е мястото за шопинг. Поради тази причина авиокомпаниите предлагат евтини самолетни билети до Лондон. Основните места за пазаруване: Oxford street (има стока за всякакъв вид купувачи) и района Kensington (за по-заможните хора). Отстъпки до 60% в целия Лондон могат да се намерят в Bicester Village.

Дълго преди да стане град през 794 г. Франкфурт е бил търговски център. Още от XII в. търговци от цяла Европа са привличани от солидния пазар на града, разположен на река Майн. През Втората световна война почти целият старинен Франкфурт е сринат от лицето на земята, а след това методично, буквално камък по камък възстановен. Затова някои считат, че това не е най-интересното място за туристически обиколки и градът се възприема като основният бизнес център в Германия, където всички идват за изложения и конференции. Други са на мнение, че като туристическа дестинация това е по-скоро „град за един ден“, където можеш да се разходиш, докато чакаш прекачване на полет и затова до Франкфурт могат да се намерят евтини самолетни билети.  В действителност Франкфурт има висок коефициент сред европейските градове по отношение на забележителностите. И, въпреки че повечето от тях са възстановени, това не отнема от тяхната красота и не намалява тяхната значимост сред архитектурните и художествените шедьоври на света. Днес Франкфурт е съчетание от елегантни имения и богато музейно присъствие на Крайбрежната улица, заобиколени от модерните сгради на Квартала на банките, блестящ в тъмното с хиляди светлини. Най-големият квартал на Франкфурт е Заксенхаузен. Най-интересните туристически райони са: историческият център Алтштадт, Кварталът на банките и Музейната крайбрежна улица.

Основният обществен транспорт във Франкфурт е железопътната линия. В града има две основни системи: U-Bahn метро и крайградски влак S-Bahn. Метрото се състои от 9 линии, които в центъра преминават през подземните тунели, а в крайградските квартали излиза на повърхността. Bahn – е удължен вариант на метро и стига до летището и по-отдалечените градски места. Трамваят – най-старата форма на градския транспорт във Франкфурт. Първата линия на конска тяга стартира още през 1872 г. Системата на трамваите е интегрирана с наземната част от линиите на метрото, но трамваите обслужват повече спирки, отколкото U-Bahn и S-Bahn.

Забележителностите на финансовия център на Германия са компактни, а общественият транспорт е развит  отлично. Ето защо кола под наем има смисъл само, ако пътуването е не само в града, а и в околността или дори в други европейски държави: например, съседна Франция или Белгия. До тези държави обаче има евтини самолетни билети.

Мобилните комуникации във Франкфурт се осигуряват от повече от 10 оператора. Пазарните лидери са – O2, T-Mobile, Ortel Mobile, Vodafone и E-Plus. СИМ-картите се продават в офисите на компаниите или супермаркетите.

За туристите, които искат да се запознаят с всички места на Франкфурт и в същото време да спестят пари, се предлага карта за гости Frankfurt Card. Тя осигурява на картодържателите 50% отстъпка от посещения на музеи, Градината с палмите и зоологическата градина; 20% отстъпка на градски обиколки и екскурзии с лодка, както и много приятни екстри като подаръци в магазина и безплатни напитки в ресторантите.

За шопинг маниаците, които се сдобиват с евтини самолетни билето до Франкфурт по-отрано, много магазини на известната търговска улица Цайл предлага стока за всеки вкус. Най-добра селекция на сувенири може да се направи на площада Рьомер. Но най-добрите сувенири от Франкфурт –  са годните за консумация. Градът е известен със своето уникално ябълково вино „Äppelwoi”, в чест на което дори се провежда ежегоден фестивал.

Дестинации в Евтини полети

Покажи още  
Call Now ButtonРезервация по телефона!