{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Ryanair

Кодът на IATA FR Авиолиния Ryanair (Райънеър) е създадена през 1985 г. от Кристи Райън и Лиъм Лонерган (собственик на ирландския туроператор “Клуб Травъл”) и Тони Райън – създателя на фирма Guinness Peat Aviation.

За Ryanair
Авиолиния Ryanair (Райънеър) е създадена през 1985 г. от Кристи Райън и Лиъм Лонерган (собственик на ирландския туроператор “Клуб Травъл”) и Тони Райън – създателя на фирма Guinness Peat Aviation.

ryanair - Ryanair
Първите полети на авиокомпанията стартират, с 15-местен турбовитлов самолет Ембраер, по линията между Уотърфорд – Лондон Гатуик (GTW). Самолетът е бил толкова малък, че екипажът му да работи добре не можел да бъде по-висок от 160 см. През 1986 г. авиокомпанията започва полети от Дъблин до Лондон Лютон и прекъсва дуопола на British Airways (Бритиш Еъруейз) и Aer Lingus (Еър Лингус).br> Това е възможно благодарение на два фактора – съгласието издадено от Правителството на Велиобритания и на урегулировано законодателство, което издава позитивно решение на едно от заинтересувано правителство.

ryanair 1 - Ryanair

 

И така в течение на година, с два самолета летящи по две трасета, авиокомпанията превози 82 000 пътници. До 1991 г. линията понася загуби макар, че броят на обслужени пасажери се повишава със всяка година. Заради това управата на авиокомпанията бързо решава да реализира програмата на реструктуризация. По тази причина Майкъл О’Лиъри, който отговаря за реструктуризацията, заминава в САЩ да проучи бизнес модела, на борда на нискбюджетната авиокомпания Southwest Airlines (Саутуест Еърлайнс). О’Лиъри представия на управата си революционни изводи – въвеждане на кратки трасета, липса на бизнес клас, уеднаквен флот и премахване на различни безплатни продоволствия и развлечения и т.н. Допълнително вкарва конкурентноспособни цени, предлага пренасяането на полети на извънградски летища, които не вземат толкова високи летищни такси, както международни летища.

ryanair 2 - Ryanair
Предложеният модел се осъществи на 100 %. За този факт свидетелствува това, че през 1995 г. авиокомпания Ryanair чества своята десетгодишнина с превозването на 2 225 000 пътницни. През 2000 г. авиокомпанията открива уебсайта, който съдържа модул за онлайн резервация на билети. С помощта на сайта, в течение на година се резервира ¾ от всички билети!
Знаеш ли, че?
• На 3 октомври 2007 г. почива 71 годишен основател на авиокомпанията – Тони Райън.
• Тони Райън беше и почетен доктор в Тринити Коледж (Trinity College), в Ирландски Народен Унивеситет (National University of Ireland) и в Университета в Лимерик (University of Limerick).
• През 1956 г. Тони Райън работи в авиокомпания Еър Лингус като инструктор, учител на управляващ кадър.
• През 1991 г. се отбелязва единственото в историята намаление както и на обслужени пътници така и на работници. До този факт се причинява избухването на войната в Персийски залив.
• Заместването на флот (от самолетите от по-стар тип Боинг 737-200 с Боинг B737-800) се причини до намаляването на изразходване на гориво и емисия на въгледвуокис с 45%. Обаче разследване на телвизия BBC (БиБиСи) разкрило, че декларация за редукция на CO2 е лъжа.
• Райънеър е известен с провеждането на смели рекламни кампани, които в някои от случаите са забранени от съд. В последствие на присъда Райънеър е дължен да изплати обезщетение за това, че без съгласието използвал изображение на Карла Бруни и на френския президент – Никола Саркози.
Самолетни билети

https:// poleti.online

Call Now ButtonРезервация по телефона!