{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Turkish Airlines

Турските въздушни линии, съкратено THY, обхващат почти целия свят : 155 летища на 4 континента (Европа, Азия, Африка и Америка)

Turkish Airlines

Турските въздушни линии, съкратено THY, обхващат почти целия свят : 155 летища на 4 континента (Европа, Азия, Африка и Америка). Превозвачът извършва редовни полети до 140 града извън Турция и до 30 града в самата Турция. Главната база на авиокомпанията е летището в Истамбул. През последната година авиокомпанията е превозила повече от 22 милиона пасажери. В авиокомпанията Turkish Airlines работят около 12 хиляди души.
Авиолиниите са възникнали през 1933 година, когато е създаден специален отдел към Министерството на Отбраната. Първите самолети от авиофлотата на новата компания са можели да превозват най-много до 10 души наведнъж, а първия полет извън Турция по маршрута Анкара – Истамбул – Атина е бил проведен през 1947 година. От този момент са въвеждани постоянно нови връзки, а през 2008 година авиокомпанията се присъединява към алианса Star Alliance.

turkish airlines - Turkish Airlines
Авиофлотата на Turkish Airlines

Общо авиофлотата на Turkish Airlines се състои от повече от 130 самолета, включително машините извършващи карго превози. За превоза на пътници се използват Еърбъси и Боинги : A340, A330, A321, A320, A319 и B777, B737-800 и B737-400. Машините на Turkish Airlines се отличават от останалите самолети по червената опашка с фирменото лого и надписа “Turkish” отпред, намиращ се над нивото на прозорците.

На борда на Turkish Airlines

Самолетите на Turkish Airlines превозват пътниците в три класи: първа, бизнес и икономична. Пътниците в бизнес класата използват специална чакалня оборудвана с всички необходими в бизнеса електронични съоръжения, а допълнително могат да вземат със себе си по-тежък багаж и първи да заемат места на борда на самолета. По време на полета бизнес – пътникът ще получи минимум един обяд, топъл или студен в зависимост от времето на деня, както и напитки. Пътникът от първа класа освен всички удобства предлагани от бизнес – класата, има осигурени възможности да си отдъхне (напитка за добре дошъл и топъл пешкир за релаксиране), разширено меню с аламинути, удобни кресла, които могат да се заменят в легла и пакет от развлечения върху индивидуален монитор. Двете ексклузивни класи включват порцеланови сервизи, много място за краката и цяла маса допълнителни удобства. В икономичната класа менюто не е чак толкова изискано и храната е сервирана върху пластмасова табла в оригинални опаковки, но в повечето от самолетите можем да използваме богатата оферта за интерактивно развлечение, а именно голямо количество музикални канали и списъка с най-новите филми.

Самолетни билети – Докъде лети Turkish Airlines

Списъкът на страните, до които лети авиофлотата на Turkish Airlines, е импозантен. Чрез авиокомпанията ще стигнем до 4 континента с директен полет или с прекачване в един от европейските градове. В самата Турция имаме на разположение 30 града, в които има летища. Извън Турция имаме богат избор. В Африка: Алжир, Камерун, Египет, РЮА, Либия, Етиопия, Сенегал, Нигерия, Мароко, Судан и Тунис. В Северна Америка два града в САЩ – Чикаго и Ню Йорк. В Азия всички страни от Близкия Изток, както и Тайланд, Южна Корея, Япония, Китай и Индия. В Европа имаме на разположение поне по един град във всяка страна, включително и Варшава в Полша, както и допълнително други популярни градове в Италия, Германия, Франция, Грузия, Русия, Испания, Украйна, Великобритания и Швейцария.

https:// poleti.online

Call Now ButtonРезервация по телефона!