Меню Затваряне

Евтини самолетин билети до Варшава

Евтини самолетин билети до Варшава: Столицата на Полша Варшава, като всички големи исторически градове, е основана на река. Варшава е попадала под много удари в своята история, но винаги е успявала да възстанови облика си.

Полети София Варшава

Има директни полети от София до Варшава. Има няколко авиокомпании, които извършват полети между тези две дестинации, включително LOT Polish Airlines, Bulgaria Air и Wizz Air.

LOT Polish Airlines предлага директни полети от София до Варшава няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа.

България Ер предлага и директни полети от София до Варшава няколко пъти седмично, като разписанията на полетите варират според сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа.

Wizz Air извършва директни полети от София до Варшава няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа и 5 минути.

Важно е да се отбележи, че разписанията на полетите и наличността може да варират в зависимост от сезона и авиокомпанията. Препоръчително е да се консултирате директно с авиокомпанията за най-актуалната информация и да резервирате полетите си предварително, за да гарантирате наличност и най-добрите цени.

В началото на миналия век заради своята красота и самобитност градът е наречен Източен Париж. По време на Втората световна война Варшава е почти напълно разрушена.

Въпреки това градът и неговите исторически квартали са пресъздадени изцяло със старинния им облик. Кралският замък, съборът на Йиоан Крестител и други знакови сгради са възстановени по ескизи от 17-18 век.
Евтини самолетин билети до Варшава

Евтини полети до Варшава

Днес река Висла пресича града от север на юг, като го разделя на историческата западна част и предимно жилищните квартали на изток.
Евтини самолетни билети до Варшава

Повечето забележителности във Варшава се намират в Стария град, известен още като Старо место. Централното място тук е Земският площад, на който е разположен Кралският дворец – визитната картичка на Варшава. Дворецът е построен от княз Сигизмунд в края на 16 век – нач. на 17 век. Тук има стълпотворение на туристи, желаещи да се снимат на фона на двореца или да посетят музейните изложби в самия дворец.

Евтини полети самолетни билети до Варшава

Евтини самолетин билети до Варшава
Евтини самолетин билети до Варшава

Старият град не е голям, той може спокойно да бъде обходен пеш. В края на Старо место се намира популярната туристическа улица – Краковско предградие, където се намират и много известни сгради – дворците Тишкевич и Чапски, най-старият хотел във Варшава „Бристол“, Академията на изящните изкуства, паметниците на Понятовски, Мицкевич и Прус. По дължината на цялата улица има музикални пейки. Всички обекти в Стария град са включени в Списъка на световното културно наследство на Юнеско.

Не по-малко интересен за туристите е парковия комплекс Лазенки. Той остава незасегнат от военните действия по време на Втората световна война. Тук има старинен амфитеатър. Също тук се намира Музеят на Шопен, където са изложени ръкописните партитури, музикалните инструменти, лични вещи и отпечатък на ръката на великия композитор. Неговото име носи Варшавския аеропорт.

Във Варшава има много паметници на религиозната култура, най-значим сред които е катедралата Александър Невски, построена през 1900 г. Варшава е много харесван от туристите град. Освен всички забележителности, концентрирани главно в Стария град, градът притежава и лукса на европейските столици – тук в обществените места има безплатен интернет, в града има много луксозни хотели, аренда на автомобил може да стане на много места в града. Симбиозата между Стария град и лъскавите витрини кара туристите да търсят евтини самолетни билети до Варшава и да посещават полската столица през всички сезони на годината.

Колко дълъг е полетът до София Варшава? София варшава полет времетраене

Времето на полета от София до Варшава зависи от авиокомпанията и маршрута на полета. Обикновено директните полети от София до Варшава имат полетно време от около 2 часа. Това обаче може леко да варира в зависимост от фактори като времето, въздушния трафик и конкретния маршрут, по който авиокомпанията се движи. Винаги е добра идея да се консултирате с авиокомпанията за най-актуалната и точна информация за полета.

Етикети: Евтини полети до полша, евтини самолетни билети варшава, цени, промоции, изгодни оферти, варшава билети Разписание на полети софия варшава | Wizz air софия варшава | София полша полети | Полети от полша до българия | София варшава автобус | Ryanair | Варна краков самолет | Полети от варна до варшава

Полети от Варшава до София

Има директни полети от Варшава до София. Има няколко авиокомпании, които извършват полети между тези две дестинации, включително LOT Polish Airlines, Bulgaria Air и Wizz Air.

LOT Polish Airlines предлага директни полети от Варшава до София няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа.

България Ер предлага и директни полети от Варшава до София няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа.

Wizz Air извършва директни полети от Варшава до София няколко пъти седмично, като разписанието на полетите варира в зависимост от сезона. Времето за полет е приблизително 2 часа и 5 минути.

Важно е да се отбележи, че разписанията на полетите и наличността може да варират в зависимост от сезона и авиокомпанията. Препоръчително е да се консултирате директно с авиокомпанията за най-актуалната информация и да резервирате полетите си предварително, за да гарантирате наличност и най-добрите цени.

Търсете тук за самолетни билети Софиа Варшава – Варшава – София

Подобни дестинации

Резервация по телефона