Меню Затваряне

Екскурзии по Москва

Екскурзии по Москва и Подмосковието, Санкт-Петербург и други руски градове – това е уникална възможност да научите за Русия много нови и интересни неща.

Екскурзии по Москва
Екскурзии по Москва

Екскурзиите по Москва и Подмосковието се ползват с огромна популярност, както сред руските туристи, така и сред чужденците.
Туристическа агенции предлагат широк спектър от услуги по подбор и разработка на екскурзионни маршрути по Москва, Подмосковието и СанктПетербург.  Ако Вас Ви интересуват екскурзии  в Москва или Санкт-Петербург, то ние ще се радваме да предоставим пълен набор от туристически услуги, екскурзионни програми, които  ще запознаят чуждите гости със всички забележителности на двете столици на Русия.

Екскурзията до Москва е невероятна възможност да разгледате оживената столица на Русия. Със своята богата история, зашеметяваща архитектура и завладяваща култура Москва има какво да предложи на всеки. От посещение на емблематични забележителности като Червения площад, Кремъл и катедралата „Св. Василий Блажени“ до разглеждане на музеи, галерии и театри от световна класа, в Москва никога не е скучно.

Можете също така да се насладите на вкусна руска кухня, да се насладите на оживения нощен живот и да пазарувате сувенири в известния универсален магазин GUM или на местните пазари. Независимо дали пътувате самостоятелно или с група, екскурзията до Москва обещава да бъде незабравимо приключение. Така че стягайте багажа си и се пригответе да разгледате един от най-очарователните градове в света!

Екскурзии по Москва

Полетите на София Москва са удобен и ефективен начин за пътуване между столицата на България и оживения град Москва в Русия. Има няколко авиокомпании, които предлагат директни полети между София и Москва, като продължителността на полета обикновено варира от 2,5 до 3,5 часа в зависимост от авиокомпанията и маршрута.

Някои популярни авиокомпании, които изпълняват полети София Москва, включват Aeroflot, Bulgaria Air и S7 Airlines. Много от тези авиокомпании предлагат конкурентни цени и гъвкави графици, което улеснява намирането на полет, който отговаря на вашите нужди и бюджет за пътуване.

Независимо дали пътувате по работа или за удоволствие, полет София Москва предлага чудесен начин да разгледате две завладяващи и уникални дестинации. Затова резервирайте своя полет днес и се пригответе да изпитате най-доброто от двата свята!

София Москва най-евтините полети

Намирането на най-евтините полети от София до Москва може да бъде предизвикателство, но има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите шансовете си да намерите добра сделка.

Първо, помислете за пътуване по време на извънпиковия сезон, който обикновено е от октомври до март, тъй като тогава е по-вероятно да намерите по-ниски самолетни билети. Освен това бъдете гъвкави с датите на пътуване, тъй като полетите, заминаващи през делничните дни, често са по-евтини от тези, заминаващи през уикендите.

Второ, използвайте онлайн търсачки за полети и уебсайтове за сравнение като Myfly или Kiwi.com, за да сравните цените на различни авиокомпании и да намерите най-добрите сделки. Можете също така да се регистрирате за известия, за да получавате известия, когато цените паднат или се появят специални промоции.

И накрая, помислете дали да резервирате полета си предварително, за да се възползвате от отстъпките за ранни записвания и да избегнете бързането в последната минута, което може да бъде по-скъпо.

Сред някои авиокомпании, които предлагат евтини полети от София до Москва, са Bulgaria Air, Pegasus Airlines и Turkish Airlines. Само не забравяйте да прочетете внимателно правилата и условията и да проверите за скрити такси или такси, преди да направите своята резервация.

Имат ли нужда от виза на български граждани, за да посетят Москва?

Да, българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Москва, тъй като България не е член на Шенгенското пространство или Евразийския икономически съюз, което позволява безвизово пътуване за граждани на определени страни.

За да получат виза за пътуване до Москва, българските граждани трябва да кандидатстват за руска виза в руското посолство или консулство в България или в друга страна, в която законно пребивават. Процесът на кандидатстване обикновено изисква подаване на попълнен формуляр за кандидатстване за виза, валиден паспорт и други подкрепящи документи, като например маршрут на пътуване, резервация за настаняване и доказателство за финансови средства за покриване на разходите по време на пътуването.

Времето за обработка и таксите за руска виза може да варират в зависимост от вида на визата, целта на посещението и продължителността на престоя. Поради това се препоръчва да планирате предварително и да кандидатствате за виза доста по-рано от планираните дати за пътуване.

Изисквания за руска туристическа виза за български граждани

Българските граждани се нуждаят от туристическа виза за пътуване до Русия, а изискванията за получаване на руска туристическа виза са следните:

Валиден паспорт с най-малко две празни страници и валидност най-малко шест месеца след датата на планираното заминаване от Русия.

Попълнен формуляр за кандидатстване за виза, който може да бъде получен от руското посолство или консулство в България или попълнен онлайн на сайта на руското Министерство на външните работи.

Една скорошна снимка с паспортен размер на кандидата.

Туристически ваучер или потвърждение за хотелска резервация, което можете да получите чрез лицензиран руски туроператор или директно от хотела.

Доказателство за медицинска застраховка за пътуване, валидна за целия период на престоя в Русия.

Плащане на таксата за кандидатстване за виза, която варира в зависимост от времето за обработка и вида на заявената виза.

В зависимост от целта на посещението може да се изискват допълнителни документи, като писмо с покана от руска организация или физическо лице или доказателство за работа или бизнес дейности.

Важно е да се отбележи, че процесът на кандидатстване за виза може да отнеме няколко седмици и се препоръчва да кандидатствате доста по-рано от планираните дати за пътуване. Българските граждани могат да кандидатстват за руска туристическа виза в руското посолство или консулство в България или в друга държава, в която законно пребивават.

Консултантски услуги за руска виза:

Руски културно-информационен център ул. Шипка 34 1504 София Център София

ОТДЕЛ ТУРИСТИЧЕСКИ И ВИЗОВИ УСЛУГИ

Ето данните за контакт на визовия отдел на руското посолство в София, България:

Адрес: 1113 София, бул. „Д-р Г.М. Димитров“ 28

Тел.: +359 2 971 19 27 (Визов отдел)

Имейл: sofiaconsul@mail.ru (Визов отдел)

Уебсайт: https://bulgaria.mid.ru/bg/bul_consul

Работно време на визовия отдел: понеделник, сряда, петък от 10:00 до 12:00 ч. (с изключение на официалните празници)

Забележка: Препоръчително е да се свържете с посолството предварително, за да потвърдите работното време и да си уговорите час за кандидатстване за виза.

ontact информация за руските консулства в други градове на България:

Генерално консулство на Русия във Варна:
Адрес: 9000 Варна, ул. Васил Левски 11

Тел.: +359 52 617 771

Имейл: varna@kdmid.ru

Уебсайт: https://varna.mid.ru

Работно време на консулската служба: от понеделник до петък от 9:00 до 12:00 часа (с изключение на официалните празници)

Руско консулство в Пловдив:
Адрес: 4000 Пловдив, ул. Съборна 18

Тел.: +359 32 636 157

Имейл: plovdiv@kdmid.ru

Уебсайт: https://plovdiv.mid.ru

Работно време на консулската служба: от понеделник до петък от 9:00 до 12:00 часа (с изключение на официалните празници)

Забележка: Препоръчително е да се свържете с консулските служби предварително, за да потвърдите работното време и да си уговорите час за кандидатстване за виза.

Подобни дестинации

Резервация по телефона