Меню Затваряне

За кои държави не ни трябва виза

Ако сте български гражданин, имате предимството да пътувате в някои държави без да имате нужда от виза. Това означава, че можете да посетите тези държави за туристически или други цели, просто като притежавате валиден паспорт. Ето списък с някои от държавите, за които българските граждани не се нуждаят от виза:

За кои държави не ни трябва виза
За кои държави не ни трябва виза
  1. Европейски Съюз (ЕС): Като граждани на България, имате право на свободно движение във всички държави-членки на ЕС. Това включва страни като Германия, Франция, Италия, Испания и други.
  2. Шенгенската зона: България е част от Шенгенското пространство, което означава, че можете да пътувате свободно в страни като Гърция, Хърватия, Австрия, Дания и други без виза.
  3. Обединеното кралство (Великобритания): Българските граждани имат право да пътуват в Обединеното кралство (Великобритания) без виза. Това включва Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.
  4. САЩ: За посещение на Съединените щати като турист, българските граждани се нуждаят от виза, но също така имат възможност да кандидатстват за програмата за безвизово пътуване (Visa Waiver Program), която предоставя право на влизане без виза за определен период от време.
  5. Канада: Българските граждани се нуждаят от виза за посещение на Канада. Въпреки това, имат възможност да кандидатстват за електронна туристическа виза (eTA), която позволява краткосрочно пътуване без да се изисква традиционна виза.
  6. Австралия и Нова Зеландия: За пътуване в Австралия и Нова Зеландия, българските граждани се нуждаят от виза. Можете да кандидатствате за туристическа виза, която ви позволява да посетите тези държави за определен период от време.

За кои държави не ни трябва виза

Това е само частичен списък на държавите, за които българските граждани не се нуждаят от виза. Все пак, преди да пътувате, е важно да проверите актуалната информация и изисквания за виза за съответната държава, защото правилата и регулациите могат да се променят.

Подобни дестинации

Резервация по телефона