Меню Затваряне

Какво е качване с приоритет?

Какво е качване с приоритет: За мнозинството потребители на услугите на Уиз еър ( Wizz Air), най-голямото предимство е ниската цената на билетите на Wizzair. Низкотарифният превозвач обаче предлага и други  предимства на пътниците си, които карат хората да изберат имено този авиопревозвач.

Клиентите на Уиз еър ( Wizz Air) могат да избират опциите за бързо преминаване през проверката за сигурност, което спестява много време на пътниците, дори и в най-натоварените часове и изчакване на полета в специален салон, където могат да се насладят на висококачествени услуги. Услугите са платени и могат да бъдат закупени както по време на резервация, така и на летището.

Какво е качване с приоритет
Какво е качване с приоритет

Една от услугите на Уиз еър-Wizz Air, с която авиокомпанията осигурява предимство  на  пътниците си, е членство (стандартно и групово) в Уиз дискаунт клуб (Wizz Discount club). Членството дава възможност за отстъпка от цените на билетите и за багаж, закупени онлайн, което при повече пътувания води до сериозни спестявания. Освен това членовете на клуба първи получават информация за промоционални оферти на Уиз еър ( Wizz Air), които са ограничени за всеки полет. Цената на стандартното членство е 30 евро, а на груповото – 60 евро на година.

Другите услуги, които Уиз еър ( Wizz Air) предлага на своите клиенти, са: възможност да запазите избраната цена за период до 48 часа (Fare Lock), привилегирован пасажер (Privilege Pass), качване на борда с предимство (Wizz Priority) и услугата, която позволява правене на промени за полета (Wizz Flex).

Fare lock се предлага само за резервации, създадени седмица преди датата на заминаване, като за запазване цената на билета не е необходимо да посочвате имената на пътниците. Услугата се заплаща.  Услугата Privilege Pass е годишен абонамент на стойност 401 лева, който позволява на пътниците да избират място на борда на самолета, да се качват на борда с предимство, да носят допълнително малка чанта и гарантиране за взимане багажа в салона на самолета.  Услугата Wizz Priority дублира Privilege Pass без възможност за избор на място. Услугата се заплаща за всеки отделен полет между 10 и 20 лева. Wizz Flex услугата се закупува на цена 20 лева по време на резервацията и дава възможност за неограничени безплатни промени онлайн на полети или възстановяване на сумата до 3 часа преди полета и не се отнася за промени на имената на пътниците, както и за групови резервации.

И една услуга, която е много атрактивна особено в много неблагоприятно време – гаранция за пристигане навреме. Срещу 20 лева за услугата Уиз еър ( Wizz Air) гарантира, че ако полетът закъснее с час или повече, или бъде отменен, ще получите кредит от 100 евро към вашия Wizz портфейл.

Изброените по-горе услуги ясно очертават предимствата да летиш с Уиз еър ( Wizz Air) и това далеч не са всички услуги, предлагани от авиокомпанията.

Wizzair приоритетно качване на борда

Wizz Air предлага услуга за приоритетно качване на борда за пътници, които искат да се качат на самолета по-рано и да гарантират, че имат място за ръчния си багаж. Ето какво трябва да знаете за приоритетното качване на борда на Wizz Air:

Какво е качване с приоритет?

Приоритетното качване на борда позволява на пътниците да се качат на самолета рано, преди другите пътници, и да си осигурят място в горните контейнери за ръчния си багаж.

Как да закупя приоритетно качване?

Можете да закупите приоритетно качване по време на процеса на резервация или можете да го добавите към резервацията си по-късно, като влезете в акаунта си на уебсайта на Wizz Air. Можете също така да го закупите на летището преди полета, в зависимост от наличността.

Колко струва качването с приоритет?

Цената на приоритетното качване варира в зависимост от маршрута и часа на резервация. Цената обикновено варира от €5-€15 на човек за полет.

Как работи приоритетното качване?

Ако закупите приоритетно качване на борда, ще получите приоритетна бордна карта, която ще ви позволи да се качите на самолета преди останалите пътници. Ще бъдете помолени да покажете бордната си карта на изхода, преди да се качите.

Има ли някакви ограничения за приоритетно качване на борда?

Приоритетното качване на борда зависи от наличността и е ограничено до определен брой пътници на полет. Ако услугата е разпродадена, няма да можете да я закупите. Освен това, пътници с ограничена подвижност и семейства с малки деца се качват с предимство безплатно.

В заключение, услугата за приоритетно качване на борда на Wizz Air позволява на пътниците да се качат на самолета по-рано и да осигурят място за ръчния си багаж. Може да бъде закупен по време на процеса на резервация или добавен по-късно, като цената варира в зависимост от маршрута и часа на резервация. Ако искате да се насладите на безпроблемно качване на борда, помислете за добавяне на приоритетно качване към вашата резервация.

Wizz air ръчен багаж какво мога да нося

Политиката на Wizz Air за ръчен багаж позволява на пътниците да носят една безплатна ръчна чанта на борда, със специфични ограничения за размер и тегло. Ето какво можете да носите в ръчния си багаж на полет на Wizz Air:

Размери: Вашият ръчен багаж не трябва да надвишава максималните размери от 40 x 30 x 20 cm (включително дръжки, джобове и колела).

Тегло: Вашият ръчен багаж не трябва да надвишава максималното тегло от 10 кг.

Разрешени артикули: Можете да носите основни лични вещи като ръчна чанта, чанта за лаптоп, чанта за фотоапарат или малка раница в допълнение към вашата ръчна чанта. Тези елементи трябва да пасват под седалката пред вас.

Забранени предмети: Някои предмети не се допускат в ръчния ви багаж, като остри предмети, запалими материали и огнестрелни оръжия. За пълен списък на забранените предмети проверете уебсайта на Wizz Air.

Чекиран багаж: Ако трябва да вземете повече багаж, можете да закупите допълнителен чекиран багаж по време на процеса на резервация или да го добавите към резервацията си по-късно. Разрешенията за регистриран багаж и таксите варират в зависимост от маршрута и вида на тарифата.

Важно е да се отбележи, че политиката на Wizz Air за ръчен багаж подлежи на промяна, така че винаги е добра идея да проверите уебсайта им или да се свържете с техния екип за обслужване на клиенти за най-актуална информация. Освен това не забравяйте да опаковате ръчния си багаж според правилата, за да избегнете неудобства на летището.

Подобни дестинации

Резервация по телефона