Меню Затваряне

Какво е онлайн чекиране (online check-in)?

Какво е онлайн чекиране?: Онлайн чекирането е процес, който позволява на пътниците на авиокомпанията да се регистрират за своите полети през интернет, преди да пристигнат на летището. Вместо да се налага физически да ходят на летището и да се регистрират на гишето на авиокомпанията, пътниците могат да завършат процеса на регистрация от своя компютър или мобилно устройство.

Какво е онлайн чекиране (online check-in)?

За да използват онлайн чекиране, пътниците трябва да посетят уебсайта на авиокомпанията и да въведат своя референтен номер на резервация или номер на често пътуващ пътник, заедно с личните си данни. След това те могат да изберат своето място, да отпечатат своята бордна карта или да я запазят на мобилното си устройство, а понякога дори да платят за допълнителен багаж или да изберат други опции като предпочитания за хранене или специални заявки.

Онлайн чекирането обикновено е достъпно между 24 и 48 часа преди полет, в зависимост от авиокомпанията. Важно е да проверите конкретния времеви прозорец за вашия полет и да завършите регистрацията в този период, за да избегнете проблеми.

Онлайн чекирането може да спести време на пътниците и да направи изживяването на летището по-удобно. Това е особено полезно за тези, които носят само ръчен багаж, тъй като те могат да се насочат направо към охраната и портата, без да се налага да чакат на дълги опашки за чекиране.

какво означава онлайн чекиране | какво е онлайн чекиране | Какво е онлайн чекиране

Подобни дестинации

Резервация по телефона