Меню Затваряне

Обезщетение при закъснял полет

Обезщетение при закъснял полет: моите права за закъснели полети в ЕС

Следват сумите на Обезщетение при закъснял полет според разпоредбите на ЕС:

€250 за полети до 1500 километра
400 евро за полети между 1500 и 3500 километра
600 евро за полети над 3500 километра

coronavirus travel is safe - Обезщетение при закъснял полет
Обезщетение при закъснял полет

Като пътник, ако полетът ви закъснее, може да имате определени права и права съгласно Регламент 261/2004 на ЕС. Този регламент установява правила за обезщетяване и помощ на пътниците в случай на закъснение на полет.

Размерът на Обезщетението при закъснял полет, на което може да имате право, зависи от продължителността на закъснението и разстоянието на вашия полет. По принцип може да имате право на обезщетение, ако полетът ви пристигне на крайната дестинация със закъснение от повече от три часа.
Важно е да се отбележи, че закъснението трябва да е под контрола на авиокомпанията и да не е причинено от извънредни обстоятелства извън контрола на авиокомпанията, като лошо време, стачки от контрола на въздушното движение или проблеми със сигурността.

В допълнение към обезщетението, ако полетът ви закъснее, авиокомпанията е длъжна също така да ви осигури помощ и грижи, като храна и освежаващи напитки, хотелско настаняване, ако е необходимо, и комуникационни услуги като телефонни обаждания или имейли.

За да поискате обезщетение за закъснял полет, трябва да се свържете с авиокомпанията възможно най-скоро. Може да се наложи да предоставите доказателство за вашата резервация, като потвърждение на резервацията или номер на билета, както и доказателство за закъснението, като писмо от авиокомпанията или разпечатка на статуса на полета.

Ако авиокомпанията откаже да плати обезщетение или да предостави помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган в страната, където е настъпило закъснението. Правоприлагащият орган ще проучи вашата жалба и ще предприеме действия, ако е необходимо.

В заключение, ако полетът ви закъснее, може да имате определени права и права съгласно разпоредбите на ЕС, включително обезщетение и помощ от авиокомпанията. За да поискате обезщетение, свържете се с авиокомпанията възможно най-скоро и предоставете необходимата документация. Ако авиокомпанията откаже да плати обезщетение или да предостави помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган.

Моите права за закъснял полет на Wizzair

Ако вашият полет на Wizz Air се забави, може да имате определени права съгласно Регламент 261/2004 на ЕС. Регламентът установява правила за обезщетяване и помощ на пътниците в случай на закъснение на полет.

wizzair 1 - Обезщетение при закъснял полет

Ако вашият полет на Wizz Air закъснее с повече от три часа, може да имате право на обезщетение в зависимост от продължителността на закъснението и разстоянието на вашия полет. Следват сумите на обезщетенията според разпоредбите на ЕС:

€250 за полети до 1500 километра
400 евро за полети между 1500 и 3500 километра
600 евро за полети над 3500 километра

Важно е да се отбележи, че закъснението трябва да е под контрола на авиокомпанията и да не е причинено от извънредни обстоятелства извън контрола на авиокомпанията, като лошо време, стачки от контрола на въздушното движение или проблеми със сигурността.

В допълнение към обезщетението, ако вашият полет на Wizz Air закъснее, авиокомпанията е длъжна също така да ви осигури съдействие и грижи, като храна и освежаващи напитки, хотелско настаняване, ако е необходимо, и комуникационни услуги като телефонни обаждания или имейли.

За да поискате обезщетение за закъснял полет на Wizz Air, трябва да се свържете с авиокомпанията възможно най-скоро. Може да се наложи да предоставите доказателство за вашата резервация, като потвърждение на резервацията или номер на билета, както и доказателство за закъснението, като писмо от авиокомпанията или разпечатка на статуса на полета.

Ако авиокомпанията откаже да плати обезщетение или да предостави помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган в страната, където е настъпило закъснението. Правоприлагащият орган ще проучи вашата жалба и ще предприеме действия, ако е необходимо.

Важно е да се отбележи, че Wizz Air може да ви предложи ваучери или друго обезщетение вместо парично обезщетение. Въпреки че сте свободни да приемете тези оферти, все пак имате право на парична компенсация съгласно разпоредбите на ЕС.

В заключение, ако вашият полет на Wizz Air закъснее с повече от три часа, може да имате право на обезщетение и помощ от авиокомпанията. За да поискате обезщетение, свържете се с Wizz Air възможно най-скоро и предоставете необходимата документация. Ако авиокомпанията откаже да плати обезщетение или да предостави помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган.

Моите права за закъснял полет на България Ер

Ако се окажете блокирани на летището поради закъснял полет на България Ер, важно е да знаете правата си като пътник. Съгласно Регламент 261/2004 на ЕС може да имате право на обезщетение и помощ от авиокомпанията в зависимост от продължителността на закъснението и разстоянието на вашия полет.

евтини самолетни билети bulgaria air - Обезщетение при закъснял полет

Ако вашият полет на България Ер закъснее с повече от три часа, може да имате право на обезщетение, при условие че закъснението е под контрола на авиокомпанията и не е причинено от извънредни обстоятелства като лошо време или стачки на контрола на въздушното движение. Размерът на обезщетението, на което имате право, ще зависи от продължителността на вашия полет:

€250 за полети до 1500 километра
400 евро за полети между 1500 и 3500 километра
600 евро за полети над 3500 километра
В допълнение към компенсацията, България Ер е длъжна също така да ви осигури съдействие и грижи, като храна и освежителни напитки, хотелско настаняване, ако е необходимо, и комуникационни услуги като телефонни обаждания или имейли.

За да поискате обезщетение, трябва да се свържете с България Ер възможно най-скоро и да предоставите доказателство за вашата резервация и доказателство за закъснението. Ако авиокомпанията откаже да плати обезщетение или да предостави помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган в страната, където е настъпило закъснението.

Струва си да се отбележи, че ако вече сте приели каквато и да е форма на компенсация или алтернативни договорености за полет от България Ер, това може да повлияе на правото ви на допълнителна компенсация.

В заключение, ако вашият полет на България Ер закъснее, важно е да знаете правата си и да предприемете действия, за да поискате обезщетение и помощ, на които може да имате право. Като познавате правата си и сте проактивни в търсенето на помощ, можете да се възползвате максимално от трудна ситуация и да сведете до минимум неудобството, причинено от закъснял полет.

Моите права за закъснял полет на Ryanair

Като пътник на закъснял полет на Ryanair имате права съгласно Регламент 261/2004 на ЕС. Ако закъснението е под контрола на авиокомпанията и продължава повече от три часа, може да имате право на обезщетение, вариращо от €250 до €600, в зависимост от разстоянието на вашия полет. Ryanair също е длъжен да ви осигури съдействие и грижи, като храна, освежителни напитки и настаняване.

За да поискате обезщетение, свържете се с Ryanair възможно най-скоро с информацията за вашата резервация и доказателство за закъснението. Ако авиокомпанията откаже да предостави компенсация или помощ, можете да подадете жалба до националния правоприлагащ орган. Въпреки това приемането на алтернативни договорености за полет или компенсация от Ryanair може да повлияе на допустимостта ви за допълнителна компенсация.

Познаването на вашите права и навременното предприемане на действия може да ви помогне да получите обезщетението и помощта, на които имате право, и да се възползвате максимално от предизвикателна ситуация, причинена от закъснял полет.

Линкове за помощ: Обезщетение за закъснял и отменен полет

Получи обезщетение до €600 при закъснение, отменен полет и отказан достъп на борда

SkyRefund

KZP

Related Posts