Меню Затваряне

Полети до Билбао Испания

Полети от София до Бил Бао Испания Има няколко авиокомпании, които изпълняват полети от София, България до Билбао, Испания, включително директни и свързващи полети. Някои популярни авиокомпании, които предлагат полети между тези два града, включват Turkish Airlines, Lufthansa, Air France, KLM и Iberia.

Когато търсите полети от София до Билбао, добра идея е да сравните цените на различни авиокомпании и уебсайтове за резервации на пътувания. Цената на полета може да варира в зависимост от времето на годината, наличността и други фактори като продължителността на полета и броя на престой.

Обикновено директните полети от София до Билбао отнемат около 4-5 часа. Много полети обаче имат престой в други градове, което може да увеличи времето за пътуване. Продължителността на престоя също може да варира, като някои полети имат по-кратки престой от час или два, докато други може да имат по-дълги престой от няколко часа или повече.

Когато резервирате полети, е важно да проверите допустимия багаж и всички допълнителни такси или такси, които може да се прилагат. Също така е добра идея да резервирате полетите си доста по-рано, тъй като цените обикновено се покачват по-близо до датите на пътуване.

Като цяло, с известно проучване и планиране е възможно да намерите достъпни и удобни полети от София до Билбао, което ще ви позволи да се насладите на всичко, което този красив град в Северна Испания може да предложи.

Полети до Билбао: Голямата седмица  Билбао (Semana Grande de Bilbao) – това е ежегодният основен фестивал на града.

Той се празнува в продължение на девет дни считано от съботата, която предшества 22 август. Празникът е получил официален статус  1978 год, преди това през август в  Билбао са се провеждали разнообразни увеселителни мероприятия – панаири, кориди, състезания, цирк и танцови представления.
poleti do bilboa jpg - Полети до Билбао Испания
Полети до Билбао Испания

През 1978 год. правителството е  обявило конкурс за най – добра идея за  главният  градски празник. Победители  тогава  станали  маскарадната група Тксомина Баруло.

Самолетни билети до Билбао Испания

Съгласно нейният проект , пълномощията в  организацията за празника били разделени между кметството  и маскарадните групи, всяка от които представлява  този или друг район на града.

През  2009 год.  „Голямата седмица”  Билбао била обявена за основната от десетте чудеса на Нематериалното културно наследство на Испания.

От 2001 година  празникът започва с пускане на ракети, също така и с произнасяне на публична реч на площада на  Театъра Арияга. Обикновенно мисията на известителя се доверява на най-известният градски деятел. През 1988 год. се  появяват  специални изисквания за облеклото на човека, който  предстои да открие празника.

До ден днешен се придържат към тази форма : жълто яке, черна триъгълна шапка, бял колан, бели панталони или пола за всеки ден с черно за церемонията.
Ракетата, която известява началота на празника я пуска жена, която се нарича «чупинера». Всяка година я избират от представителите на женския пол в маскарадната група .

В чест на тържеството тя носи червено яке, с двуреди позлатени пагони, черна пола, червена барета  с избродирани емблеми на  Билбао и лачени обувки с бели чорапи.
За официален символ на Голямата седмица се счита  куклата Марихайя. Тя е  с ръце изразяващи  танц към небето.

Използвайте търсачка за самолетни билети за да търсете полети до билбао

търсачка за евтини самолетни билети jpg - Полети до Билбао Испания
Полети до Билбао Испания

Продължителност на полета София Билбао

Продължителността на полета от София, България до Билбао, Испания варира в зависимост от авиокомпанията и дали има или не престой. Няма директни полети от София до Билбао, така че пътниците ще трябва да използват полети с прекачване. Продължителността на свързващите полети ще зависи от времето на престой и мястото на престой.

Средно общото време на полет за свързващ полет от София до Билбао е около 6-8 часа, включително времето за престой. Това обаче може да варира в зависимост от авиокомпанията и конкретния избран маршрут. Например, полети с по-кратки престой може да имат общо време за пътуване от около 6 часа, докато полети с по-дълги престой може да отнеме до 10-12 часа или повече.

Важно е да имате предвид, че продължителността на полета може да бъде повлияна и от външни фактори като метеорологични условия, контрол на въздушното движение и други непредвидени обстоятелства. Поради това винаги е добра идея да предвидите известна гъвкавост в плановете си за пътуване и да се консултирате с авиокомпанията си за актуализации или промени в разписанието на полета.

Като цяло, въпреки че продължителността на полета от София до Билбао може да варира в зависимост от няколко фактора, това обикновено е сравнително лесно пътуване, което може да бъде завършено за един ден с подходящо планиране и подготовка.

Related Posts