Меню Затваряне

Полети до киев

Полети до киев : Освен че е столица на Украйна, Киев е най-големият град в страната с население над 2.5 млн. души. Киев е икономически, културен и финансов център на страната. Тук се намира едно от най-главните пристаница в Украйна.

Киев е град с многовековна история. Смята се, че е основан през 5 век и през различните периоди на своето съществуване е част от територията на различни държавни формирования. Най-голям разцвет градът има през 8-9 век като столица на Киевска Рус.

Евтини полети до Киев
Полети до киев

През 11 век тук е основан първият в Киевска Рус манастир Киево-Печорска лавра, който е запазил до днес сградите си в първичния им вид. На територията на храма могат да се преброят над 120 исторически и архитектурни паметника. Този манастирски комплекс нама аналог в света. В една от църквите в манастира е гробницата на княз Юри Дългоруки, основателят на Москва.

Евтини самолетни билети до Киев

Друга ярка киевска забележителност от същия период е Софийската църквата, в която богослужението става по график. Този символ на украинската столица по-скоро прилича на музей, тъй като на Бога се молят в него в определени дни, а останалото време е за туристи.

В близост до Софийската църква се намира друга забележитолност в Киев, църквата Михайловска Златовърха от 12 век. Тук са погребвани киевските князе. През 1937 г. църквата е взривена, а в края на 90-те години е възстановена. Друго любимо място за гостите на града е Андреевският спуск, в началото на който се намира един от символите на града – Андреевската църква. Тя е изградена на мястото, където според легендите,  преди 2000 години е поставил кръст апостол Андрей Первозвани.

Други забележителности на украинската столица са Златните врати, Националният музей на историята на Украйна, Националният художествен музей, Музеят на Булгаков, скулптурата Родината майка, Владимирската църква и много други. В Киев има много манастири.

Много популярен сред туристите, предвид политическите събития в Киев през последните няколко години, стана главният площад в града – Площада на независимостта.

Евтини полети до киев

Киев е един от най-посещаваните от туристите град в света. Неговите забележителности и красива природа привличат милиони туристи. В града има две международни летища, Киев е трансферен хъб във въздухоплаването.

Поради тези причини евтини самолетни билети до Киев се търсят постоянно. Най-сигурен начин да намерите евтини полети до Киев, е да резервирате самолетен билет няколко седмици преди полета. От значение е с колко багаж летите и с кой превозвач
.
За гостите на града много полезна може да бъде Kyiv City Card. Тази туристическа карта дава възможност за безплатен достъп до много забележителности в украинската столица, намаления в магазини и ресторанти, безплатни пешеходни екскурзии в града и речен круиз на теплоход.

За най-малките посетители на града има много атракциони и паркове.

Чартърни полети до киев | София киев Ryanair | Самолетни билети софия киев | София киев wizz air | Киев софия самолет разписание | Пътуване до киев | Самолетни билети киев варна | Самолетни билети бургас киев

Полети до Киев от София

Има няколко авиокомпании, които предлагат полети от София до Киев, Украйна. Някои от авиокомпаниите, които извършват полети по този маршрут, включват Ukraine International Airlines, Wizz Air и Ryanair.

Продължителността на полета от София до Киев обикновено е около 2 часа, в зависимост от авиокомпанията и конкретния полет. Цените на полетите могат да варират в зависимост от времето на годината и колко предварително резервирате билета си.

Винаги е добра идея да се консултирате директно с авиокомпанията или с уебсайт за резервации на пътувания за най-актуалната информация относно разписанията на полетите, цените и всякакви ограничения за пътуване, които може да съществуват.

Най-евтините самолетни билети от България до Украйна

Цената на полетите от България до Украйна може да варира значително в зависимост от авиокомпанията, времето от годината и колко предварително резервирате билетите си. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите най-евтините билети за вашето пътуване:

Бъдете гъвкави с датите си за пътуване: Ако можете да бъдете гъвкави с датите си за пътуване, може да успеете да намерите по-евтини полети. Опитайте се да избягвате да пътувате през пиковите сезони или празници, тъй като цените обикновено са по-високи през тези периоди.

Проверете нискобюджетните авиокомпании: Бюджетните авиокомпании като Wizz Air и Ryanair често предлагат по-ниски цени от традиционните авиокомпании, но имайте предвид, че те може да наложат допълнителни такси за неща като избор на багаж и място.

Резервирайте предварително: Резервирането на вашите самолетни билети доста предварително понякога може да ви помогне да получите по-добра цена. Опитайте се да резервирате поне няколко седмици преди планираната дата на пътуване.

Използвайте уебсайтове за сравняване на полети: Уебсайтове като Kiwi, Myfly.bg и Airtickets.bg ви позволяват да сравнявате цените от различни авиокомпании на едно място, което улеснява намирането на най-евтините полети.

Регистрирайте се за бюлетини на авиокомпаниите: Много авиокомпании предлагат ексклузивни отстъпки и оферти на своите имейл абонати, така че се регистрирайте за бюлетините на авиокомпаниите, които ви интересуват, за да сте информирани.

Като следвате тези съвети и направите своето проучване, трябва да можете да намерите някои достъпни опции за полет за вашето пътуване от България до Украйна.

Търсачка за самолетни билети до Киев

Търсачка за евтини самолетни билети
Полети до киев

 

Подобни дестинации

Резервация по телефона