Меню Затваряне

Полети до Цюрих

Полети до Цюрих : Швейцарската столица Цюрих далеч не е мегаполис, но все пак е „глобален“ град – такъв статут той получава заради своята значимост на световната икономическа арена.

Цюрих е най-големият град в Швейцария с население малко над 400 хиляди души. От началото на века швейцарската столица се увеличила с около 30 хиляди души. Градът е търговският център на Швейцария, а в световен мащаб е известен като най-важният център на офшорно банкиране в целия свят. Това се дължи на швейцарската банкова тайна, която обаче ще отпадне от 2018 г. за гражданите на ЕС. Този факт може да се отрази негативно на финансовия сектор, който реализира една четвърт от стопанската дейност на града. Цюрих е най-голямото търговско средище в страната.

Евтини полети до Цюрих

Най-голямото летище в Швейцария също се намира тук. И макар да е разположен в северната част на страната, Цюрих е достатъчно близо до всеки край на Швейцария предвид неголемите размери на страната. Евтини полети до Цюрих могат да се намерят, макар и търсенето да е много голямо, тъй като летището в Цюрих е голям трансферен хъб за цяла Европа.

Полети до Цюрих
Полети до Цюрих

Евтини самолетни билети до Цюрих

Много голямо е обаче търсенето на самолетни билети до Цюрих през зимата. Градът се намира само на час и половина път с кола до един от най-красивите планински курорти в света – Engelberg; на час път на изток е курортът Atzmaennig, на по-малко от час се намират Melchsee-Frutt и Brigels-Waltensburg-Andiast.  През активния зимен сезон от началото на декември до края на май евтини самолетни билети до Цюрих почти е невъзможно да се намери.

Евтини самолетни полети до Цюрих

Градът обаче привлича туристите на само през зимата. Лятото в Цюрих е особено приятно. Градът се намира на брега на Цюрихското езеро и тук има много плажуващи. Туристите идват през лятото, защото въпреки досадната за южняците швейцарска точност и прецизност, граничеща със снобизъм, нощният живот е не по-малко бурен от този в другите европейски столици. В Цюрих е шумно и през деня, но това се случва само по време на знаменития Стрийт парад, който се организира в средата на август и представлява клубно забавление на открито.

Сърцето на Цюрих, неговият исторически център – хълмът Линденхоф, се намира в Стария град. Това място е било заселено още от келтите, след което е завладяно от римляните и франките. Забележителностите в града са смесица от древни събори и съвременни арт-обекти; притихнали, богати на експонати музеи и авангардни театри. За вниманието на туристите музеите и паметниците на архитектурата съперничат с Цюрихското езеро и планината Ултиберг, а в близост до града се намира и Рейнския водопад.

Етикети: софия цюрих българия ер,  софия цюрих самолет, sofia zurich flights,  zurich sofia, софия цюрих wizz air, софия цюрих разстояние, швейцарски авиолинии,

Директни полети до швейцария,  софия-цюрих директни полети,  Евтини самолетни билети до швейцария,  Разписание полети цюрих софия,  България ер цюрих софия,  София цюрих wizz air,
София швейцария полети, София берн полети,

Директни полети от София до Цюрих

Ако планирате да пътувате между София и Цюрих, ще се радвате да научите, че има няколко авиокомпании, които предлагат директни полети между тези два града. Това прави лесно и удобно пътуването между България и Швейцария без необходимост от престои или междинни кацания.

Една от авиокомпаниите, които предлагат директни полети между София и Цюрих, е България Ер. Тази авиокомпания извършва полети по този маршрут няколко пъти седмично, като времето на полетите варира в зависимост от деня от седмицата. Продължителността на полета обикновено е около 2 часа и 20 минути, което го прави сравнително кратко пътуване.

Друга авиокомпания, която предлага директни полети между София и Цюрих е Swiss International Air Lines. Този национален превозвач на Швейцария извършва полети по този маршрут няколко пъти седмично, като времето на полета варира в зависимост от деня от седмицата. Продължителността на полета също обикновено е около 2 часа и 20 минути, което го прави удобна опция за пътуващите.

В допълнение към тези авиокомпании, други превозвачи като Wizz Air и Ryanair също предлагат полети между София и Цюрих, но те може да включват едно или повече кацания по пътя.

Когато планирате пътуването си, важно е да имате предвид, че разписанията на полетите и цените могат да варират в зависимост от времето на годината и колко предварително резервирате билетите си. Винаги е добра идея да сравнявате цените и да проверявате за специални сделки или промоции, преди да резервирате полетите си.

Като цяло, ако търсите директни полети между София и Цюрих, имате няколко възможности за избор. С полетно време от само няколко часа, това е удобен и ефективен начин за пътуване между тези два големи града.

Търсачка за евтини самолетни билети до зюрих

Търсачка за евтини самолетни билети

Подобни дестинации

Резервация по телефона