Меню Затваряне

Самолетни билети до Берлин

Самолетни билети до Берлин: Германската столица Берлин е една от най-атрактивните дестинации за любителите на пътешествия. Поради тази причина ниепредлагаме на своите клиенти изключително евтини самолетни билети до Берлин.

Историята на Берлин може да се проследи до 13- век. Градът е бил столица на няколко държави, които обхващали земите на германците. В края на Втората световна война градът е разделен на две части от Берлинската стена (в периода 1961 – 1989 г.):

ИзточенБерлин, който е обявен за столица на Германската демократична република и Западен Берлин, който е включен в състава на Федерална република Германия със столица Бон.

Самолетни билети до Берлин

ерлинската стена става символ на Студената война. С Обединението на Германия през 1990 г. Берлин си възвръща статута на столица на цяла Германия.

Евтини самолетни билети до Берлин

Днес Берлин е най-големият град в Германия, нейният политически и исторически и културен център. Градът е на второ място след Лондон в Европейския съюз по брой на население. Това е един много уютен град, жителите на който се считат за много приветливи.

Виж най-добрите оферти за евтини самолетни билети до Берлин

Сред най-известните забележителности, които определено заслужава да видите в Берлин, са Бранденбургската врата, Райхстага, Телевизионната кула на Берлин, мемориалната църква на Кайзер Вилхелм, дворецът Шарлотенбург и др.

Да, дори обикновена разходка из града може да бъде много приятна – много улици са засадени с дървета. Най-големият и най-известният от парковете на града е паркът Тиргартен. Счита се, че Берлин е  „най-зеленият“ град в Европа. Ако искате да се запознаете по-отблизо със забележителностите на Берлин, е най-добре да остане в квартал Мите. Това е най-туристическата част на града, особено ако сметнете колко много хотели тук има на относително ниски цени (60-80 евро на вечер). Това провокира и авиокомпаниите да предоставят на клиентите си евтини самолетни билети до Берлин.

В Берлин има няколко туристически района, където са разположени множество хотели. Във всеки от тях има най-малко един петзвезден хотел. Но в източната част на града след падането на Берлинската стена, един след друг започнаха да се появяват хотели на многозвездните гиганти на международните хотелиерски вериги. Ето защо, днес на Запад е по-лесно да се намери частна квартира или къща за гости с уютна атмосфера, докато в източната част на Берлин такива са по-малко.

Транспортът на Берлин включва подземен и надземен транспорт: метро, автобуси, трамваи, речни фериботи и велосипеди.

Самолетни билети до Берлин
Самолетни билети до Берлин

Не случайно Берлин се счита за една от световните столици на културата – в града има голям брой музеи, паметници, концертни зали, театри. Традиционно столица на Германия е домакин на най-големите музикални фестивали, като например джаз фестивалът „Jazzfest“.

За да го посетите, непременно се възползвайте от нашите предложения за евтини самолетни билети до Берлин.

Берлин – идеално място за пазаруване. На една улица може да има до 15 изложбени зали или магазини с продукти на млади дизайнери, които правят много достойни и оригинални колекции, и най-важното, на добри цени. Къде да ги намерите: в областите Фридрисхайн и Кройцберг. Друго място, където можете да си купите уникални сувенири, е пазарът в Тиргартен. Той привлича любителите на антики, на старинни пощенски картички и други стоки втора ръка и се смята за един от най-големите в Европа.

За пазаруване на маркови стоки е най-добре да отиде в един от гигантските търговски центрове. Най-най удачното място за това е гигантът KaDeWe, който отдавна е символ на Берлин. Тук можете да намерите висококачествени дрехи и обувки. Най-добре е да го посетите във времето на големите намаления – от началото на ноември до Коледа.

Що се отнася до кухнята на немците, в Берлин можете да пробвате от всички популярни видове колбаси, шунка, цаца, супи, като например от грах, пиле или от дивеч; пържоли, котлети, филета и, разбира се, традиционното кисело зеле като гарнитура. Немската бира не се нуждае от реклама – всеки, посетил Берлин, задължително пробва няколко вида от нея.

Ако трябва да обобщим, в германската столица можете да прекарате чудесно. Ние ви съветваме да не пропускате да посетите Берлин – едно от най-интересните места на туристическата карта на Европа. А ние сме готови да ви предоставим най-евтините самолетни билети до Берлин и други градове на Германия.

Използвайте търсачката за самолетни билети София Берлин

Търсачка за евтини самолетни билети
Полети до Берлин

Как да намерите изгодни самолетни билети София-Берлин

Ако искате да летите от София до Берлин, намирането на най-добрите оферти за самолетни билети е от съществено значение, за да оползотворите максимално бюджета си за пътуване.

Резервирайте рано за по-добри сделки

Колкото по-рано резервирате вашите самолетни билети София-Берлин, толкова по-вероятно е да намерите по-ниски цени. За да получите най-добрата сделка, препоръчваме да започнете търсенето възможно най-рано, особено ако имате предвид конкретна дата за пътуване.

Бъдете гъвкави с датите си за пътуване

Ако имате известна гъвкавост с датите на пътуването си, опитайте да летите през делничните дни вместо през уикендите, тъй като цените обикновено са по-ниски. Освен това помислете дали да не използвате търсачка за полети, която показва цени за няколко дати, за да ви помогне да намерите най-евтините опции.

Проверете Budget Airlines

Традиционните авиокомпании като Lufthansa и Bulgaria Air предлагат полети София-Берлин, но бюджетните авиокомпании като Ryanair и Wizz Air често предлагат по-ниски цени. Не забравяйте обаче, че нискобюджетните авиокомпании може да начисляват допълнителни такси за багаж, избор на място и други услуги, така че не забравяйте да вземете предвид тези разходи при решението си.

Търсете оферти и промоции

Авиокомпаниите често предлагат оферти и промоции за самолетни билети, особено по време на ниски сезони или празници. За да бъдете информирани за разпродажби или специални оферти, абонирайте се за бюлетини на авиокомпаниите и ги следвайте в социалните медии.

Използвайте агрегатор на полети

Сайтовете за онлайн резервация на полети като Kiwi.com и samoletnibileti.info могат да търсят в множество авиокомпании и уебсайтове за пътуване, за да намерят най-евтините опции за вашите дати за пътуване. Те също така ви позволяват да настроите известия за цените, така че да можете да бъдете уведомени, когато цените паднат.

Помислете за прекъсвания

Въпреки че директните полети често са по-удобни, те могат да бъдат и по-скъпи. Помислете за полети с престой, които могат да бъдат по-евтини. Имайте предвид обаче, че по-дългите престои могат да означават по-дълго време за пътуване.

Като следвате тези съвети, можете да намерите изгодни самолетни билети София-Берлин и да спестите пари от пътуванията си. Не забравяйте да вземете предвид и разходите за транспорт от и до летището, както и всички места за настаняване и дейности в Берлин, за да се възползвате максимално от бюджета си за пътуване.

Самолетни билети софия берлин ryanair | Полет софия берлин време | Евтини самолетни билети варна берлин | Полети софия берлин разписание | Самолетни билети берлин софия цени

Подобни дестинации

Резервация по телефона