Меню Затваряне

Село на художниците в Израeл

Селото на художници в Израeл: Единственото в Израел едно от немногото в света село  на художниците – Ейн Ход, разположено на склона на гл. Кармел, кани туристи. Има открити експозиции – картини, скулптори, графики, керамика, украшения, текстил, предмети, изработени от стъкло.

Село на художниците в Израeл

През 1950 год. група художници начело с Марселем Янко решават да превърнат едно обикновенно село в място, където живописците да работят, да организират семинари, да получават оброзование и да провеждат изложби.

Село на художниците в Израeл

Эйн-Ход е построен по уникален план и е в хармония с природната среда. То запазва  архитектурата структура  на кръстоносните походи. Ейн – Ход – днес запазва традиционният Израелски характер, което има огромен принос за креативността и упоритата работа на художниците. Посетителите могат да отдъхнат в ресторанти, кафенета и барове. Могат да се установят мотели. За туристите се организират множество екскурзии.

село на художници в Израел

Painters Village, известно още като Ein Hod, е очарователно селище на художници в Израел, разположено на склоновете на планината Кармел близо до средиземноморския бряг. Основан е през 1953 г. от група художници, водени от Марсел Янко, румънско-израелски художник и архитект, който е съосновател на движението Дада.

Днес селото е дом на над 150 художници, работещи в различни среди, включително живопис, скулптура, керамика, бижута, текстил и др. Тесните, криволичещи улички са облицовани с галерии, ателиета и работилници, а посетителите могат да се разхождат из селото и да наблюдават работата на художниците.

Селото има бохемска атмосфера и посетителите могат да се насладят на цветни стенописи, скулптури и улично изкуство, които украсяват сградите и обществените пространства. В допълнение към изкуството, в селото има и няколко кафенета и ресторанти, предлагащи вкусна средиземноморска кухня.

Един от акцентите на селото е Музеят на Дада Янко, който показва произведенията на Марсел Янко и други художници, свързани с движението Дада. Музеят също така е домакин на временни изложби през цялата година.

Painters Village е заобиколен от красиви природни пейзажи, включително маслинови горички, борови гори и Средиземно море. Посетителите могат да се разходят из близкия национален парк Mount Carmel, да плуват или да правят слънчеви бани на плажа или просто да се насладят на зашеметяващите гледки от самото село.

Като цяло Painters Village е уникална и очарователна дестинация в Израел, която предлага на посетителите да надникнат в оживената местна арт сцена и шанс да изпитат красотата на средиземноморския бряг.

Подобни дестинации

Резервация по телефона