Евтини самолетни билети до Прага

Евтини самолетни билети до Прага: е един от най-красивите и романтични градове в Европа и е в списъка на Юнеско за опазване на всемирното културно наследство.

Тесните улици, старинните мостове, готическите замъци, уютните барове и топлината на газовите улични лампи създават особена неповторима атмосфера, която може да бъде усетена само в Прага. Градът е известен с многообразната си архитектура от различните си периоди – барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм, модернизъм и др.

Евтини самолетни билети до Прага

Евтини самолетни билети до Прага

Прага е разположена върху девет хълма. Градът се разделя на две части от река Влтава, като връзката между двете части на града са десетте моста, най-известен сред които е Карловият мост – едина от основните забележителности на града. Готическият мостът е пешеходна зона, украсена с древни скулптори, а образът на моста е един от символите на Прага.

Евтини самолетни билети до Прага - Евтини самолетни билети до Прага

Столицата на Чехия е разделена на 15 административни окръга. Най-интересни от туристическа гледна точка са Прага 1 и Прага 2. Първият, наричан още Старо место, е историческият център на столицата, почти непострадал през Втората световна война, където духът на Средновековието се чувства много силно.

Намиращият се тук Пражки град се счита за най-големия замък в света. Прага 2 е най-малкият по площ район, но най-важният по значение.

Тук се намира Вишеградската крепост. Този район се счита за културен център на града. Другите окръзи също са много интересни за туристите, като във всеки от тях има впечатляващи забележителности. В цяла Прага има множество музеи, най-известен от всички е Националният музей.

Евтини самолетни билети до Прага

Евтини полети до Прага са много търсени, защото чешката столица е един от най-посещаваните от туристите европейски град. В стремежа си да опазят имиджа на Прага като световна туристическа дестинация и за улеснение на туристите, властите в града предлагат специална карта – Прага кард, която позволява свободен достъп до повече от 50 забележителности в града, отспъпки в някои ресторанти и при туристически обиколки на града с автобус. Картата е и безплатен билет за позлването на всички видове транспорт в града.

Евтини самолетни билети до Прага

Прага е великолепно място за шопинг и развлечение. Тук, подобно на много европейски градове, има сезони с големи отстъпки в магазините, като най-масово се пазарува преди Коледа. Най-често туристите отнисят от града като сувинир изделия от камъка гранат.

Чешкото пиво е известно далеч за пределите на Европа. Любителите на кехлибарената напитка пълнят баровете,  пъбовете и ресторантите през цялата година, тъй като през всеки сезон Прага има своето очарование. Затова Myfly предлага Евтини самолетни билети до Прага през всичките сезони на годината.

Разписание на полети от прага до софия | София прага ryanair | Самолетни билети прага варна | Нискотарифни полети до чехия | София прага wizz air | София прага bulgaria air | София прага самолет времетраене | Полети бургас прага