Меню Затваряне

AirBerlin полети

AirBerlin полети: Air Berlin е създадена през 1978 година в Орегон в Съединените Американски Щати под наименованието Air Berlin USA, което е употребявано до края на студената война през 1990 година. Авиокомпанията е създадена с цел осигуряването на връзка между западните страни и западната част на разделения Берлин.

Първоначално авиокомпанията обслужва чартърни полети от своето родно летище Берлин – Тегел до ваканционните райони, тоест до средиземноморските страни и на Канарските острови. До 80-те години авиофлотата на Air Berlin включва употребявани самолети, които компанията купува от другите авиолинии. Едва след като авиокомпанията е отново регистрирана в Германия след падането на Берлинската стена, се слага началото на нейното бързо развитие.

AirBerlin полети
Понастоящем Групата Air Berlin включва NIKI Luftfahrt GmbH, Luftfahrtgesellschaft от Мюнхен, швейцарските авиолинии Belair и LTU от Дюселдорф. Благодарение на поемането на всичките дялове или на част от дяловете в тези дружества, Air Berlin успя да усъвършенства своите услуги въвеждайки възможността за свързани полети и оплитайки по-гъсто земното кълбо с мрежата на своите полети.

Екипажът на Air Berlin
Екипажът на Air Berlin е обучаван в основаното от авиокомпанията училище за пилоти и бордови персонал. Благодарение на такъв подход още преди започване на работа в Air Berlin, персоналът е информиран относно реализацията на целите, които си е поставила авиокомпанията. Облеклото на бордовия персонал на Air Berlin Пилотите на Air Berlin, така както и пилотите на другите авиолинии, носят стандартни униформи. Отличават се единствено стюардесите, в чиито облекла преобладава фирмената колористика. Стюардесите носят предимно червени сака или елечета, както и тъмносини поли или панталони. Облеклото се допълва от бяла блуза и пъстро копринено шалче.

Авиофлотата на Air Berlin
Модерната авиофлота на Air Berlin се състои от 130 машини, в това число 62 самолета Еърбъс обслужващи полетите на дълги разстояния. Понастоящем в авиокомпанията работят повече от 7 800 души, а годишно услугите на авиокомпанията се ползват от повече от 27 милиона души. Своите първи стъпки компанията направи разполагайки със 150 души и 2 самолета Боинг. В момента Air Berlin е втората по големина авиокомпания в Германия, класирайки се непосредствено след Lufthansа.

В качеството си на евтина авиокомпания Air Berlin предлага на своите пасажери високо качество, евтини билети и многобройни полети до 130 населени места в Германия, Европа и по света. Самолетите на Air Berlin притежават за полетите на къси разстояния икономична класа достъпна за всички, а полетите на дълги разстояния разполагат с класа бизнес. Пътниците ползващи бизнес класата или притежаващи карта на постоянни клиенти и участници в бонусни програми могат да ползват допълнителни опции, като например промяна на срока на полета, безплатни обяди на борда или правото да превозват нетипичен багаж.
Колористиката на самолетите на Air Berlin представлява комбинация от бяло и червено. В долната част на самолета и в неговата опашка преобладава червеният цвят, останалата част заедно с логото на авиокомпанията на опашката е бяла. Върху предната част на самолета е изрисувано допълнително с червен цвят наименованието на авиокомпанията.

Докъде лети Air Berlin, самолетни билети
Air Berlin, както и повечето евтини европейски авиолинии предлага на своите пътници полети по Европа от авиобази намиращи се на територията на Германия. В качеството си на немска авиокомпания Air Berlin разполага с богата мрежа от полети на територията на Германия, където имаме на разположение 19 летища във всички части на страната, като всички тези летища участват в полетите с прекачване на тази авиолиния. На територията на Европа разполагаме с летища във Франция, Испания, Гърция, Италия, Беликобритания, Чехия, Австрия, Швейцария, Унгария, Дания, Швеция, България, Холандия, Норвегия и Финландия. Извън Европа Air Berlin лети в посоките най-често избирани от германците, тоест до всички страни предлагащи ваканционна почивка, като например Тайланд, Майорка, Кипър, Мароко, Малта, Тунис, а освен това до Канада, САЩ и Русия. Полските пътници могат да ползват полетите на Air Berlin единствено по маршрута Краков – Берлин / Тегел. Това е единственият директен полет от територията на Полша, но това се компенсира чрез честотата на полетите по този маршрут.

Полети на Airberlin:

Airberlin беше германска авиокомпания, оперирала от 1978 г. до 2017 г., когато обяви фалит и прекрати дейността си. По време на дейността си Airberlin беше известен със своята обширна вътрешна и международна мрежа, както и с фокуса си върху обслужването на клиентите и комфорта.

Ако се интересувате да научите повече за полетите на Airberlin, ето някои важни неща, които трябва да знаете:

Airberlin обслужва повече от 140 дестинации в над 40 страни, с акцент върху европейските и средиземноморските дестинации. Авиокомпанията извършва и полети на дълги разстояния до дестинации в Съединените щати, Азия и Карибите.

Airberlin предложи набор от услуги и удобства на своите пътници, включително развлечения по време на полет, Wi-Fi и безплатни ястия и напитки на избрани полети.

Airberlin също беше член на алианса Oneworld, който позволяваше на клиентите да печелят и осребряват мили на други авиокомпании в алианса.

След фалита, много от активите и маршрутите на Airberlin бяха придобити от други авиокомпании, включително Lufthansa, easyJet и Ryanair. Airberlin обаче вече не работи като отделна авиокомпания.

Ако се интересувате от резервация на полет до една от дестинациите, обслужвани преди от Airberlin, можете да го направите чрез други авиокомпании, които сега работят по тези маршрути. Не забравяйте да проверите за всички специални оферти или промоции, които може да са налични, и помислете дали да не се регистрирате в програмата за редовни пътуващи на авиокомпанията, която изберете, за да печелите мили и други награди за вашето пътуване.

Въпреки че Airberlin може вече да не работи, наследството му продължава да съществува чрез многото дестинации, които е обслужвал, и клиентите, които е обслужвал по време на дейността си. Ако искате да пътувате до една от тези дестинации, помислете за резервиране на полет на друга авиокомпания, която сега оперира по тези маршрути, и се насладете на същото ниво на комфорт и удобство, с което Airberlin е известен.

Подобни дестинации

Резервация по телефона