Меню Затваряне

Бритиш еъруейз българия

Бритиш еъруейз българия: Националната авиолиния на британците възниква след обединяването на четири по-малки британски превозвачи по инициатива на правителството на Маргарет Тачър през 1987 година.

Главната база на авиокомпанията стават летищата Лондон Хийтроу и Лондон Гетуик. Авиолинията обслужва международните, междуконтинентални и вътрешни полети, а също така и карго превози.

По броя на дестинациите и количеството превозени пасажери принадлежи към най-големите пътнически авиокомпании в света.

Въздушните линии British Airways

BA е една от малкото авиолинии, които могат да се похвалят с притежаването на собствен терминал. На летище Хийтроу се намира построеният от British Airways и открит от английската кралица Терминал номер 5, който функционира от 2008 година.

Първите дни на работа на терминала не носят на авиокомпанията добри рецензии, зле изпробваната багажна система не функционира добре и това довежда до закъснения и дори до отменяне на полетите. Понастоящем обаче терминалът работи като часовник, а пътниците са доволни.

British Airways принадлежи към партньорската система OpenSkies и подпомага работата на превозвачите от ROA (Comair) и Дания (SunAir). Допълнително авиокомпанията е съдружник в авиолиниите Flybe, Eurostar и Iberia Airlines.

Авиофлотата на British Airways

В рамките на авиофлотата на British Airways досега летяха преди всичко боинги, а в момента тяхното място заемат еърбъси, но все пак боингите продължават да са силна група от машини, превозващи пътници по всички видове маршрути.

В състава на флотата влизат еърбъсите A318, A319, A320, A321 и A380, а също така и боингите 737-300, 737-400 и 737-500, 747-400, 757-200, огромните боинги 767-300ER както и 777-200, 777-200ER, 777-300ER, 787-8 и 787-9. Боинг 777 притежават в своята оферта всичките споменати четири класи полети, в останалите самолети можем да разчитаме на три, две или една класа във вътрешните полети. Средната възраст на машините е 11 години.
unnamed file 35 – British Airways

Търсене на евтини самолетни билети до Лондон - Бритиш еъруейз българия
Бритиш еъруейз

На борда на British Airways

В самолетите на British Airways има в зависимост от модела на машината три класи на полет – първа, бизнес, икономична премиум и обикновена икономична.

Първа класа означава лукс, понеже освен типичните за тази класа удобства такива като по-голямо пространство, разтегателно кресло до хоризонтална позиция като легло и пълна оферта от развлечения, ще намерим също така дизайнерски предмети и изискано меню.

Бизнес-класата се предлага във две версии : световна (Club World) и европейска (Club Europe).

По време на полетите на дълги разстояния имаме възможност да ползваме удобства подобни на тези предлагани от първа класа, а по време на полетите по Европа можем да разчитаме на по-голямо пространство, добра храна и на благоприятни условия за отдих и работа.

В рамките на икономичната класа можем да изберем две версии: премиум (World Traveller Plus) и две версии на икономичната класа за полети по Европа и межуконтинентални полети.

Офертата на икономичната класа премиум обхваща 70 летища, а нейното главно предимство представлява малко по-голямото пространство отколкото в обикновената икономична класа, по-голяма дискретност и релакс.

В обикновената икономична класа можем да разчитаме на мило обслужване, храна и безплатни закуски и напитки.
Голямо предимство на авиокомпанията е използването на най-големите летища на света, благодарение на което не е необходимо да се грижим за трансфер между летището и населеното място, до което пътуваме.

Самолетните билети на British Airways

British Airways притежава в соята оферта много и интересни дестинации. На борда на британския превозвач ще стигнем до Африка, Азия, Австралия, двете Америки и до почти всички страни в Европа.

В Африка имаме на разположение 13 страни начело с Мавриций, РЮА и Тунис. В Южна Америка имаме две посоки: Аржентина и Бразилия. Северна Америка това са не само САЩ с 18 града, но също така Канада (4 града) и Мексико.

В източна посока ще стигнем до Австралия (Сидни) и до азиатските летища (13 дестинации в различни краища на континента).

Ако се отправяме на почивка на Карибските острови, то British Airways може да ни възхити със своята оферта състояща се от 10 страни в този район начело с Каймановите, Бермудските и Бахамските острови.

Бритиш еъруейз British Airways е авиокомпания с пълен набор от услуги, базирана в Лондон, Обединеното кралство, и е една от най-големите авиокомпании в Европа. Ето какво трябва да знаете за полетите на British Airways:

Бритиш еъруейз Дестинации: British Airways извършва полети до над 200 дестинации в повече от 70 държави, включително популярни дестинации като Ню Йорк, Дубай и Сингапур.

Бритиш еъруейз Класове кабини: British Airways предлага четири класи кабини: икономична, премиум икономична, бизнес и първа. Всеки клас предлага различни удобства и услуги, като First Class осигурява най-луксозното изживяване.

Бритиш еъруейз Изживяване на борда: British Airways предоставя набор от опции за забавление, включително филми, телевизионни предавания и музика, както и безплатни ястия и напитки. Wi-Fi по време на полет е наличен при избрани полети, а някои самолети предлагат плоски седалки за по-удобно пътуване.

Бритиш еъруейз Програма за лоялност: British Airways управлява програма за редовни клиенти, наречена Executive Club, която награждава членовете с точки (известни като Avios) за полети, хотели, коли под наем и други покупки. Членовете могат да осребрят своите Avios за полети, надграждане и други награди.

Бритиш еъруейз Допустим багаж: British Airways позволява на пътниците да носят една ръчна чанта и един личен артикул на борда, с ограничения за размер и тегло в зависимост от класа на кабината. Допустимите количества регистриран багаж варират в зависимост от маршрута и вида на тарифата.

Бритиш еъруейз резервация и обслужване на клиенти: British Airways предлага онлайн резервация и чекиране, както и обслужване на клиенти чрез своя уебсайт, мобилно приложение и кол център. Авиокомпанията разполага и с гише за обслужване на клиенти на повечето големи летища.

Бритиш еъруейз Безопасност: British Airways се придържа към строги стандарти за безопасност и е въвела няколко мерки, за да гарантира безопасността и благосъстоянието на своите пътници и екипаж по време на пандемията от COVID-19.

Като цяло, British Airways предоставя комфортно и удобно пътуване с набор от дестинации и класове кабини, от които да избирате.

В Европа цветовете на British Airways можем да видим на почти всички по-големи летища, в това число Гибралтар, Албания и четири града в Полша (Краков, Гданск, Варшава и Познан).

Бритиш еъруейз България контакти-Данни за връзка с British Airways България

Ако трябва да се свържете с British Airways в България, можете да го направите чрез следните методи:

British Airways България Телефон:

Можете да се обадите на центъра за обслужване на клиенти на British Airways в България на телефон +359 2 491 70 60. Центърът работи от понеделник до петък от 9:00 до 17:30 ч. местно време.

Онлайн: Можете да се свържете с екипа за обслужване на клиенти на British Airways чрез техния уебсайт. Просто отидете до секцията „Свържете се с нас“ и попълнете онлайн формуляра с вашето запитване или притеснение.

Социални медии: British Airways е активен в различни социални медийни платформи, включително Twitter и Facebook. Можете да им изпратите директно съобщение или да туитнете на техния адрес (@British_Airways) с вашите въпроси или отзиви.

Летищно гише: Ако сте на летище София, можете да посетите летищното гише на British Airways за съдействие. Гишето се намира на Терминал 2 и е отворено 2 часа преди заминаването и затваря 40 минути преди заминаването.

Полети софия лондон бритиш

British Airways изпълнява директни полети между София и Лондон, което улеснява пътуването между тези два града. Ето какво трябва да знаете за полетите на British Airways между София и Лондон:

Полетно разписание бритиш

British Airways изпълнява ежедневни полети между София и летище Хийтроу в Лондон. Продължителността на полета е приблизително 3 часа и 10 минути.

 

Класове кабини: British Airways предлага четири класи кабини за полети между София и Лондон: икономична, премиум икономична, бизнес и първа. Всеки клас предлага различни удобства и услуги, като First Class осигурява най-луксозното изживяване.

Изживяване на борда: British Airways предоставя набор от опции за забавление, включително филми, телевизионни предавания и музика, както и безплатни ястия и напитки. Wi-Fi по време на полет е наличен при избрани полети, а някои самолети предлагат плоски седалки за по-удобно пътуване.

Чекиране: Можете да се регистрирате за вашия полет на British Airways онлайн или на летището. Онлайн регистрацията се отваря 24 часа преди заминаването, а регистрацията на летището се отваря 3 часа преди заминаването.

Допустим багаж: British Airways позволява на пътниците да носят една ръчна чанта и един личен артикул на борда, с ограничения за размер и тегло в зависимост от класа на кабината. Допустимите количества регистриран багаж варират в зависимост от маршрута и вида на тарифата.

Резервации и обслужване на клиенти: Можете да резервирате своя полет на British Airways между София и Лондон през уебсайта на авиокомпанията, мобилното приложение или туристическия агент. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с екипа за обслужване на клиенти на British Airways чрез техния уебсайт, социални медии или по телефона.

Като цяло British Airways предлага комфортно и удобно пътуване между София и Лондон с набор от класове кабини и удобства на борда, от които да избирате.

Седмично разписание на British Airways София Лондон

British Airways извършва ежедневни полети между София и летище Хийтроу в Лондон, което улеснява пътуването между тези два града. Ето примерно седмично разписание за полетите на British Airways между София и Лондон:

понеделник:

Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

вторник:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

сряда:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

четвъртък:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

петък:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

събота:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

неделя:
Излитане от София в 6:50 ч., пристигане в Лондон в 8:55 ч
Излитане от София в 15:30 ч., пристигане в Лондон в 17:35 ч

Моля, имайте предвид, че разписанията на полетите подлежат на промяна и винаги е най-добре да проверите най-актуалното разписание на уебсайта на British Airways, преди да резервирате своя полет.

Използвайки един от тези методи, можете лесно да се свържете с British Airways в България за всякакви въпроси или притеснения, които може да имате относно вашия полет или резервация.

Политика за багаж на British Airways София Лондон

Правилата за багаж на British Airways за полети между София и Лондон зависят от вида на билета, класата на кабината и статуса на често летящия.

За пътниците в икономична класа стандартният разрешен багаж е една чанта с тегло до 23 кг. За пътниците в премиум икономична, бизнес и първа класа се допускат две чанти с тегло до 32 кг.

Освен това може да ви бъде позволено да носите на борда едно парче ръчен багаж и един личен предмет, като ръчна чанта или чанта за лаптоп. Максималните размери на ръчния багаж са 56cm x 45cm x 25cm, а максималното тегло е 23kg.

Допустимият багаж обаче може да варира в зависимост от вашия конкретен билет и статуса на често летящ пътник, така че винаги е добра идея да проверите уебсайта на British Airways или да се свържете директно с авиокомпанията за конкретни подробности относно вашия маршрут. Може да се наложат такси за свръхбагаж, ако надвишите допустимия багаж, така че е най-добре да се уверите, че сте в рамките на ограничението преди полета.

Проери и резервирай Бририш Еървайс полети тук

търсачка за евтини самолетни билети jpg - Бритиш еъруейз българия
Бритиш ервайс полети

Бритиш еъруейз дестинации

British Airways извършваха директни полети само от София до летище Хийтроу в Лондон (LHR). Пътниците обаче могат да се свързват и с други дестинации през Лондон Хийтроу, който служи като основен център за British Airways. От Лондон Хийтроу British Airways лети до над 170 дестинации по света, включително популярни дестинации в Европа, Северна Америка, Южна Америка, Африка, Азия и Австралия. Някои примери за дестинации на British Airways от Лондон Хийтроу включват Ню Йорк, Лос Анджелис, Торонто, Дубай, Сингапур, Сидни и много други.

Струва си да се отбележи, че поради продължаващата пандемия от COVID-19 разписанията и маршрутите на авиокомпаниите подлежат на промени, така че винаги е най-добре да проверявате уебсайта на British Airways или да се свържете директно с авиокомпанията за най-актуалната информация за наличните маршрути и дестинации.

Бритиш еъруейз полети | Бритиш еъруейз българия | Бритиш еъруейз българия контакти | Бритиш еъруейз багаж | Полети софия лондон бритиш | Полети на бритиш
Самолетни билети