Меню Затваряне

Wizz Air Кабинен багаж

Wizz Air е унгарска нискотарифна авиокомпания, която работи от 2003 г. Тя извършва полети до различни дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Ако планирате да пътувате с Wizz Air, важно е да знаете информацията за ръчния им багаж, за да можете да опаковате багажа и да избегнете всякакви проблеми на летището.

Разрешен ръчен багаж

Wizz Air позволява на пътниците да носят една бройка ръчен багаж на борда с размери не повече от 40 x 30 x 20 cm и максимално тегло от 10 kg. Освен ръчния багаж, пътниците могат да носят на борда и една малка лична вещ, като ръчна чанта или чанта за лаптоп. Личната вещ трябва да се побира под седалката пред вас, а размерите й не трябва да надвишават 40 x 30 x 18 cm.

Пътниците, които са закупили тарифи Wizz Priority или Wizz Go, имат право да носят на борда по-голяма ръчна чанта с размери не повече от 55 x 40 x 23 cm и максимално тегло от 10 kg. Тази чанта трябва да се постави в горното отделение. В допълнение, пътниците с Wizz Priority имат право да носят малка лична вещ на борда в допълнение към по-голямата си ръчна чанта.

Ако вашият ръчен багаж надвишава разрешените размери или тегло, или ако имате повече от една бройка ръчен багаж, може да бъдете помолени да регистрирате багажа си срещу допълнително заплащане.

Ограничени елементи

Wizz Air има ограничения за предметите, които могат да се носят в ръчния багаж. В ръчния багаж не се допускат остри предмети, като ножове, ножици и пили за нокти. Течностите, геловете и аерозолите трябва да се носят в контейнери, които не надвишават 100 ml, и поставени в прозрачна, затваряща се найлонова торбичка. Максималният обем течности, гелове и аерозоли, които могат да се превозват в ръчния багаж, е 1 литър на пътник.

Лекарства, бебешка храна и специални диетични изисквания могат да се превозват в ръчния багаж, при условие че са придружени от съответната документация и се представят за проверка за сигурност отделно от другите вещи.

Регистриране на ръчния багаж

Ако вашият ръчен багаж надвишава разрешените размери или тегло, или ако имате повече от една бройка ръчен багаж, може да бъдете помолени да регистрирате багажа си срещу допълнително заплащане. Можете да регистрирате ръчния си багаж на гишето за регистрация на летището или на мястото за оставяне на багаж, в зависимост от летището и вида на вашата тарифа.

Важно е да се отбележи, че Wizz Air има стриктна политика относно броя и теглото на багажите, които могат да бъдат регистрирани. Прилагат се такси за свръхбагаж, ако регистрираният ви багаж надвишава ограничението за тегло или брой, и тези такси могат да бъдат доста високи. Винаги е добра идея да проверите правилата за багаж преди да пътувате и да опаковате съответно.

Познаването на информацията за ръчния багаж на Wizz Air е от съществено значение, ако искате да избегнете проблеми на летището. Уверете се, че спазвате правилата за размери, тегло и ограничени предмети за ръчен багаж и ако не сте сигурни, консултирайте се с Wizz Air, преди да пътувате. Като следвате тези указания, можете да имате безпроблемно пътуване с Wizz Air.

Wizz Air Кабинен багаж
Wizz Air Кабинен багаж

Ако летите с Wizzair от София, важно е да знаете как да се свържете с авиокомпанията, ако имате нужда. Ето данните за контакт, които трябва да знаете:

Телефон за връзка с Wizzair летище София:

Ако имате спешен проблем, докато сте на летището, можете да се обадите на номера за контакт на Wizzair Sofia Airport на +359 2 937 3838. Този номер ще ви свърже директно с представител, който може да ви помогне при проблеми, които може да имате , като закъснения или отмяна на полети, изгубен багаж или други проблеми.

Център за обслужване на клиенти на Wizzair:

Ако имате нужда от помощ при резервация, имате въпроси относно правилата и процедурите на Wizzair или искате да предоставите обратна връзка за опита си с авиокомпанията, можете да се обадите на Центъра за обслужване на клиенти на Wizz Air на +359 2 974 5555. Този номер е наличен 24/ 7 за помощ при всякакви неспешни запитвания, които може да имате.

Уебсайт на Wizzair:

Уебсайтът на Wizzair е чудесен ресурс за намиране на информация за правилата, процедурите и услугите на авиокомпанията. Можете да използвате уебсайта, за да проверявате разписанията на полетите, да управлявате резервацията си и да правите промени в маршрута си. Можете също така да намерите информация за контакт с други офиси на Wizzair по света, ако имате нужда от помощ по време на пътуване.

В допълнение към тези опции за контакт, Wizzair има и присъствие в социалните медии, включително Twitter и Facebook, където можете да се свържете с авиокомпанията с въпроси или притеснения. Имайте предвид, че каналите на социалните медии обикновено не са най-добрият начин за справяне с спешни проблеми или промени в резервациите, така че обикновено е най-добре да се свържете директно с Wizzair чрез техния уебсайт или център за обслужване на клиенти.

Като цяло, да знаете как да се свържете с Wizzair, докато пътувате от София, е важно за пътуването без стрес. Като държите тези данни за контакт под ръка, можете бързо и лесно да получите помощ, когато имате нужда от нея.

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА ПОЛИТИКА ЗА КАБИНЕН БАГАЖ

Визер самолетни билети

Търсачка за евтини самолетни билети
Самолетни билети до България


Резервация по телефона